Álvaro Díez: “Les restriccions per la pandèmia, al Regne Unit, han estat menors”

Enginyer de formació, treballa al Regne Unit, per a la reconeguda marca d'automòbils Bentley

Álvaro Díez (Valladolid, 1992) va viure bona part dels seus anys formatius a Tarragona. Des del maig del 2019, però, resideix al Regne Unit, molt a prop de Manchester, on treballa com a enginyer per a la Bentley Motors Limited, una reconeguda marca d’automòbils.

Què és el que més li agrada, de la seva feina?

El fet que no és una feina d’oficina tradicional. Ens passem una bona estona conduint cotxes, tant en carreteres obertes com en pistes de proves. També viatgem força, o sigui que és un entorn laboral bastant dinàmic. Els companys de feina, a més a més, són grans referents, així que per a mi també representa una oportunitat per aprendre moltes coses noves.

Ha dit que viatja molt, amb la Bentley.

Cada dos mesos, pràcticament. Els motors necessiten proves en ambients extrems. Així, doncs, ens toca tombar pel món per tal de trobar, a cada lloc, les condicions que necessitem. Per exemple, a l’estiu ens n’anem al sud d’Estats Units, i a l’hivern ens n’anem al nord de Finlàndia. Ara mateix us escric des del sud d’Itàlia.

I com es veu, professionalment, d’aquí uns anys?

Penso que m’agradaria trobar alguna cosa més relaxada, més a prop de Tarragona, i així tenir més temps per estar amb la meva família i els meus amics.

Vostè és un apassionat del món del motor, oi?

Sí, des de ben petit m’han agradat els cotxes i les motos, i en particular els motors.

Com ha viscut, la pandèmia, des del Regne Unit? Com ha respost la gent d’allà?

Hi van haver dues o tres setmanes que no podíem trobar pràcticament res al supermercat, la gent va entrar en pànic d’una manera similar a la d’aquí. Les restriccions van ser menors, sempre hem pogut sortir, per exemple, a fer exercici al aire lliure, i a la feina no ens van posar cap problema per treballar des de casa.

Els ha afectat, el Brexit?

Pel que fa a la residència en el país no ens ha afectat. Els ciutadans de la Unió Europea podem demanar la ciutadania per un període de cinc anys. Ara bé, quant a aconseguir un número de la seguretat social, o obrir un compte bancari, per exemple, entenc que les coses s’han complicat bastant. Has de demostrar que tens dret a viure al Regne Unit i presentar una prova de residència, que implica molts tràmits administratius. Un cop ho tens tot solucionat, pots viure en el país, com qualsevol britànic. Crec que les empreses estan patint una mica més el caos del Brexit, més que no pas les persones.

La manera de viure, al Regne Unit, és molt diferent de la nostra?

Els britànics tenen un caràcter diferent al nostre, però tot i així no hem tingut problema per fer-hi amics. Són bastant aficionats a fer barbacoes, als jardins, els caps de setmana, als estius, i d’anar a prendre cerveses al pub a l’hivern. Es troben a faltar, això sí, els passeigs i les rutes per les terrasses de bar del nostre país.

Què ens recomanaria de visitar, si vinguéssim al lloc on viu ara?

Us recomanaria d’anar a veure Escòcia i Gales, si us agrada la natura. Hi ha llocs molt interessants per veure (muntanyes, platges, pobles, castells, etc.). I si us agrada més el turisme de ciutats, a banda de Londres, també podríeu anar a Manchester, Liverpool i Edimburg, que al meu parer són molt boniques.

Què és el que més troba a faltar de Tarragona? Algun indret en particular?

Pràcticament tot. Probablement la gent, la Rambla, la platja, el far, els restaurants i l’ambient de plaça de la Font i la Part Alta, per posar alguns exemples.

Té previst de tornar a la ciutat algun dia, per instal·lar-s’hi, o es veus treballant i vivint a l’estranger?

Sí, a Tarragona o, com a mínim, a prop de Tarragona. Des del meu punt de vista, anar a viure a l’estranger és una aventura molt i molt recomanable i enriquidora, però té un preu. Saps que guanyes en experiències, i veus una mica més de món, però a canvi deixes els teus a casa. Una de les sensacions més estranyes que he viscut és veure com quan tornes a casa el temps ha passat per tothom, i tu no hi has estat per viure-ho. Tinc bastant clar que vull tornar cap a casa pròximament.

 

Text: Enric Garcia Jardí

Fotografies: Cedides

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>