Dibuix d'Anduluplandu

Anduluplandu: “M’agrada molt combinar il·lustració i text i dibuixar persones conegudes o inventades”

La Il·lustradora Convidada de novembre, Bet Díez, és una de les artistes tarragonines més conegudes

Quin és el teu color preferit?

El groc. Lluminós, atrevit, reivindicatiu, alegre, divertit.

Hi ha algun il·lustrador o il·lustradora que sigui un referent per a tu? Qui?

Molts. Com a referents mencionaria la Pilarín Bayés, en Saul Bass, en Miroslav Sasek, Mikel Casal, l’Olga Capdevila o en Javi Royo. Però, gràcies a les xarxes socials, puc seguir el treball de dones meravelloses com Abbey Lossing, Maria Diammantes, Libby van der Ploeg, Coco Dávez, Carla Fuentes, Ingela P. Arrhenius, Anna Grimal, Nekane, Arantxa Recio o Susie Hammer, així com d’altres companys que m’inspiren moltíssim, com en Txomin Medrano, Pepe Serra, Manuel Moranta, Mark Conlan, Matías Prado, El don Guillermo o John Bond.

Quin és el primer dibuix que et va fer sentir orgullosa? Descriu-lo.

Sempre tinc una relació estranya amb els meus dibuixos. Sóc molt insegura i mai n’estic al 100 % convençuda. Però li tinc especial carinyo al retrat de la Winona, el punt de partida de la meva col·lecció “Refherències”, a la qual he dedicat molts anys, i al dibujaleo Junts, una declaració d’amor a Marido.

Recomana’ns un llibre il·lustrat.

Recomano l’últim que m’he comprat, Me quiero vivir, de la CecíliaBofarull. Perquè és preciós i perquè tot el que recapti anirà a favor de la Fundació Fero, que treballa per trobar una cura contra el càncer de mama.

Amb quina tècnica t’identifiques més?

Dibuixo amb tècnica digital. Vinc del món del disseny gràfic i valoro molt positivament la possibilitat de tenir a l’abast totes les eines del món… i sense embrutar-me!

Què és el que t’agrada més dibuixar?

M’agrada molt combinar il·lustració i text, en dic cuentos chinos, i dibuixar persones conegudes o inventades. Però ara estic explorant una línia més conceptual amb una paleta de colors limitada que m’està divertint molt, la podeu veure a les meves xarxes socials.

Per què i quan vas decidir ser il·lustradora?

Crec que no vaig “decidir” ser il·lustradora. Jo vaig estudiar publicitat i RRPP i, després, disseny gràfic. De forma natural, veia que sempre utilitzava la il·lustració per expressar-me i em vaig començar a formar en aquest àmbit per tal de poder tenir més recursos gràfics…, fins que va arribar un moment que vaig poder deixar el vessant més corporatiu del disseny i apostar per treballs d’il·lustració.

Com veus la il·lustració a Tarragona?

A l’alça. Recentment s’ha creat l’Associació d’Il·lustradores de Tarragona, de la qual formo part, i m’encanta veure que la gent que ho porta són més joves que jo i venen amb ganes de fer coses noves i de despertar culturalment la ciutat.

[Seguiu les seves il·lustracions a les xarxes municipals, a InstagramFacebook i Twitter.]

Text i il·lustracions: Anduluplandu
Vídeo: Laia Marín – Tarragona Cultura

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>