Octavi Torné: “Dibuixo Tarragona perquè m’agrada explicar com la visc”

Octavius inaugura l'Il·lustrador Convidat de 2019


Quin és el teu color preferit?

El color verd i el blau marí.

Hi ha algun il·lustrador o il·lustradora que sigui un referent per a tu? Qui?

Doncs uns quants, tant il·lustradors com autors de còmic: Paula Bonet, Max, Paco Roca, Ximo Abadia, María Herreros, Conrad Roset, David Pintor… i sense oblidar el meu primer mestre en això del dibuix, que va ser l’Hugo Prades.

Quin és el primer dibuix que et va fer sentir orgullós? Descriu-lo.

Doncs farà quinze anys vaig fer un dibuix sobre la Baixada de l’Àguila a tinta xinesa i aquarel·la, amb tots els elements festius. A l’estudi tinc penjat l’original i en vaig repartir còpies als amics que hi sortien retratats.

Recomana’ns un llibre il·lustrat.

Us recomano dues novel·les gràfiques que m’han agradat últimament: Louis entre fantasmes, de Isabelle Arsenault i Fanny Britt, que són del Québec, i The Black Holes, de Borja González.

Amb quina tècnica t’identifiques més?

Llapis, tinta xinesa i aquarel·les. Si bé últimament el color el pinto digitalment, la base principal sempre és llapis i tinta.

Què és el que t’agrada més dibuixar?

Per a mi té tanta importància el personatge que dibuixo com el lloc on es mou. A vegades també dibuixo només els escenaris, sense ningú, perquè per a mi també són personatges, els llocs expliquen moltes coses. Dibuixo Tarragona perquè m’agrada explicar com la visc.

Per què i quan vas decidir ser il·lustrador?

Just quan vaig acabar arquitectura va esclatar la crisi al sector i em vaig quedar sense feina. Llavors decidir estudiar Il·lustració a l’Escola d’Art de Tarragona i vaig descobrir que el que era una passió es podia convertir en una professió. Ara combino les dues professions.

Com veus la il·lustració a Tarragona?

Hi ha molts bons il·lustradors que poc a poc es van fent més visibles. Crec que estem vivint un bon moment, ja que la gent cada cop coneix més la professió. Tarragona és un bon lloc per treballar, Barcelona és a prop i moltes feines les podem fer via digital, per la qual cosa pots triar on viure. Som una ciutat amb molt de potencial creatiu en molts camps, tot i que a vegades els seus propis ciutadans no ho valoren prou, no sé si per un problema d’autoestima.

[Seguiu les seves il·lustracions a les xarxes de @tgncultura, a InstagramFacebook i Twitter.]

Text i il·lustracions: Octavi Torné
Vídeo: Laia Marín – Tarragona Cultura

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>