Els protagonistes de Tarraco Viva 2020

Especialistes i amants del festival expliquen en primera persona les seves vivències i la importància del festival de reconstrucció històrica

Tarraco Viva no seria possible sense moltíssimes persones apassionades per la història, que s’impliquen any rere any amb el festival: grups de reconstrucció històrica, experts en clàssics que hi participen com a ponents, entitats i associacions col·laboradores, actrius i actors que ens traslladen al passat o assistents que no es volen perdre ni un acte!

Totes elles i ells fan que Tarraco Viva sigui un festival de recreació històrica de referència i segueixi viu, fins i tot aquest 2020 de pandèmia, per apropar  el passat i les seves ensenyances a la ciutadania.

Són moltes les persones que hauríem de mencionar, però avui us presentem a alguns/es protagonistes d’aquesta vint-i-dosena edició del festival romà de Tarragona: 

Enric Calpena, periodista i divulgador de la història que aquest any ha a conduït l’acte inaugural:  ‘Resiliència i solidaritat a l’Antiga Roma. Com es van enfrontar als embats de la vida?’.

“Tarraco Viva és molt més que un teatrillo en el qual quatre eixelebrats es posen togues o un casc amb una escombra al revés al cap i amb això diuen que són romans. Ni molt menys!”

Joan Pascual, de Zona Zàlata i director d’ExperimentA Teatre / Aula de Teatre URV, qui dirigeix la recreació històrica ‘Carpe diem. Una pantomima, un sopar entre la vida i la mort’.

“Sense referents seria molt difícil evolucionar com a persones.”

Julio Villar Robles, intèrpret de patrimoni i participant a Argos Tarragona Serveis Culturals. Aquest any l’heu pogut veure a la recreació històrica ‘Las autèntiques plagues d’Egipte. L’altra cara de la vida al Nil’.

“La història no és aquella matèria avorrida que se’ns ha atravessat durant els anys d’educació. Forma part del que som. És la única clau que tenim per no anar cecs pel món”

Teresa Gené, seguidora de Tarraco Viva des dels inicis. Apassionada de l’art i la història que no es perd ni un acte del Festival.

“He seguit Tarraco Viva des del començament i és un gran goig per Tarragona poder-lo tenir amb la qualitat que el tenim. Estic molt contenta”

Entrevistes: Laia Marín i Laia Benaiges

Foto de capçalera: Rafael López-Monné*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>