Presentació del Banc de la Cultura

El Banc de la Cultura serà una plataforma en què es visualitzaran tots els intercanvis culturals possibles i que orientarà la relació entre les persones i els agents culturals de la ciutat cap a la col·laboració i el benefici mutus. La missió del Banc de la Cultura serà fomentar i fer possible l’intercanvi de coneixements, recursos, expressions i habilitats culturals entre les persones de l’entorn proper. Es tracta, per tant, d’una plataforma d’intercanvi amb la mediació de l’Ajuntament de Tarragona. Tot plegat, inspirat en iniciatives exitoses en altres àmbits com els bancs del temps.

El projecte es va desenvolupar en el marc de la Capital de la Cultura Catalana de 2012. Durant el transcurs d’aquest any, l’Ajuntament de Tarragona va treballar per concretar-lo, amb l’objectiu de posar-lo en marxa a partir de 2013. Actualment, ja es pot consultar el document de treball que defineix l’estructura del futur Banc de la Cultura i que es posa a disposició d’agents culturals i ciutadans per anar recollint aportacions que el puguin millorar dia a dia. Aquest document és fruit de les entrevistes que s’han produït amb més de 130 agents externs i de les reunions d’un grup de treball de 44 persones, pertanyents a diversos departaments de l’Ajuntament.

Les persones interessades a fer aportacions poden utilitzar qualsevol dels canals existents, ja siguin les xarxes socials o el correu tcultura@tarragona.cat, o bé concertar una reunió amb els tècnics responsables (977 296 100, extensió 6518).

Continua llegint