Antoni Coll torna amb ‘Cultura entre Bastidors’

Avui us avancem una nova entrega de Cultura entre Bastidors, el projecte fotogràfic amb què Antoni Coll s’ha proposat retratar allò que passa abans o “dins” d’alguns dels esdeveniments i de les festes de Tarragona més interessants des del seu punt de vista. Demà divendres l’Antoni publicarà l’àlbum sencer d’imatges al seu blog, però avui, des del blog de Tarragona Cultura, us n’oferim, com dèiem, una selecció, que ja ens permet gaudir dels resultats que n’ha extret.

Així com els primers treballs es van centrar en el Carnaval i en el Concurs de Focs, el lliurament d’avui, com veureu, s’ha dedicat al Bouquet, un festival dirigit per María Parra que té la voluntat d’unir la música clàssica amb el patrimoni de la ciutat i amb el bon vi i la bona gastronomia. Aquest 2015 va tenir lloc del 27 de juny al 28 d’agost i va comptar amb la participació d’intèrprets de reputació com Amparo Lacruz, Xavier Pié, Ignasi González, el Quintet Agartha, el Quartet Anido, el Duet Flutercussió o la mateixa María Parra.

Continua llegint

Maridatges musicals

Logotip del 'Fet a Tarragona'Aquest país és molt difícil. Hi ha molt de talent, però professionalment és un desert”. És un sentiment generalitzat entre molts músics. I la pianista Maria Parra també el comparteix. D’aquí li va venir la idea, l’any passat, d’organitzar el Bouquet Festival. D’aquí, i d’una casualitat. Un dia va tenir l’oportunitat de tocar el piano al claustre del Seminari. I es va enamorar de l’espai. Així va començar a teixir la idea d’organitzar un certamen que maridés música i patrimoni. I també el vi, una altra de les seves passions. “El meu avi era viticultor”, explica, “i jo he viscut set anys al Priorat i dos a Bourdeus. A més, vaig tocar en una presentació de vins catalans a Alemanya. I em va encantar la resposta del públic”.

El Bouquet Festival va néixer ben bé com un acte de rebel·lia. “En aquest país t’has d’inventar alguna cosa que faci molt de soroll per demostrar que hi ets i que vals”. Ara, m’explica, fins i tot a Madrid n’han sentit parlar i el valoren. Els suports encara són escassos. El just per pagar el lloguer del seminari, les cadires, els pianos, els cartells… Els músics continuen anant a taquilla. Una opció molt arriscada, que ja van acceptar l’any passat encoratjats per l’entusiasme de la Maria i també perquè trobar bolos no és fàcil.  “Jo crec molt en els músics que programo. Molts ja havien llençat la tovallola, tot i ser gent brillantíssima que es mereix una oportunitat”.

Continua llegint

Vi i patrimoni amb la millor banda sonora

En temps de retallades i estretors econòmiques també poden sorgir noves iniciatives culturals. Cert és que algunes propostes han desaparegut del mapa i d’altres s’han aprimat considerablement, però encara hi ha espai, voluntat i talent per buscar noves fórmules. És el cas del Bouquet Festival, un nou cicle de concerts que té lloc a Tarragona aquest estiu amb l’objectiu d’unir música, patrimoni i vi.

Al capdavant del projecte hi ha la pianista tarragonina María Parra, amb anys de carrera a les espatlles i a les mans. De la disponibilitat d’un piano en un migdia primaveral en va sortir la possibilitat d’un primer concert. I a partir d’aquí, la pregunta clau: “I per què no…?” D’un munt de trucades, gestions i maldecaps n’ha sortit un modest festival que de moment ja compta amb un bon nombre de fidels.

Continua llegint