El Lloro de la Negrita, la botiga de regals hereva del Negrito i la Negrita i El Lloro

Ben poca gent hi deu haver a Tarragona que, en algun moment o altre de la seva vida, no hagi passat per la botiga del Negrito i la Negrita o per la del Lloro per comprar algun regal original o de darrera hora.

Actualment, ambdues botigues són història, la primera tancada des del setembre del 2018 i la segona des del juny del 2020, però la seva essència es pot seguir trobant a l’establiment El Lloro de la Negrita, ubicat al carrer Governador González, el mateix que durant molt de temps va acollir les seves predecessores.

Continua llegint

Rellotgeria Anglès, 88 anys veient passar el temps des del carrer de la Unió

Pau Anglès era un adolescent quan als anys 20 del segle passat va deixar el seu Aleixar natal per venir a Tarragona a aprendre l’ofici de rellotger a l’antiga Casa Rigau. Pocs anys després, quan ja n’havia après suficient dels seus mestres, va decidir obrir la seva pròpia rellotgeria al carrer de la Unió. Era l’any 1932 quan s’establia la Rellotgeria Anglès.

Faltava poc per a una Guerra Civil que deixaria gairebé enrunat l’edifici on tenia la botiga i el taller, però, afortunadament, va poder reprendre aquell negoci un parell de números més amunt, al número 46 del carrer de la Unió, enclavament on encara avui dia atenen i reparen rellotges els seus successors.

Continua llegint

Sports Pàmies, 80 anys equipant esportistes tarragonins

El 1940 el tarragoní Joan Maria Pàmies Adserà obria al carrer Lleida un taller i botiga de bicicletes sota el nom d’Sports Pàmies. Uns anys després, aquell petit local es transformaria en un gran establiment, gràcies a la construcció de l’edifici on s’ubica actualment, al carrer Lleida número 22. Just en aquell moment, cap al 1965, el seu fill, Joan Maria Pàmies Almenara, s’incorporaria a la botiga per donar un cop de mà en el negoci familiar.

Aprofitant les àmplies dimensions del local, el negoci deixaria d’estar centrat únicament en les bicicletes i passarien a oferir als clients tot tipus de material esportiu, però també joguines i cotxets de nadons. Una amalgama de productes que oferirien fins a la dècada dels 80, moment en els qual van decidir especialitzar-se únicament en material esportiu, amb gran incidència en el món del ciclisme, la pesca esportiva, la pesca submarina, la natació, l’skateboard i els trofeus.

Continua llegint