Imatge promocional de la Viquitrobada 2014 a Tarragona

Desvirtualitzar els autors de la Viquipèdia

Tarragona acull aquest cap de setmana la trobada anual dels editors de l'enciclopèdia col·laborativa

Reconec que quan estava a punt de trobar-me amb en Lluís Madurell, un dels promotors de la Viquitrobada 2014, la reunió dels editors de la Viquipèdia en català que aquest cap de setmana tindrà lloc a Tarragona, m’imaginava un erudit d’edat madura o avançada, amb força temps lliure per compartir a la xarxa els seus ingents coneixements. Quina és la meva sorpresa quan se’m presenta un jove de divuit anys, espigat, estudiant d’enginyeria! En Lluís té un discurs coherent i ordenat, fet que m’ajuda a reordenar els meus esquemes mentals: la comunitat catalana de la Viquipèdia és tan àmplia com l’univers d’aquesta enciclopèdia col·laborativa.

En Lluís forma part de l’Amical Wikimedia, l’organització sense ànim de lucre que agrupa la comunitat d’editors de la famosa enciclopèdia en línia. Un cop a l’any es desvirtualitzen i organitzen una trobada per formar-se i compartir experiències. Aquest cap de setmana la cita anual, que per primera vegada tindrà lloc durant dos dies en lloc de l’única jornada tradicional, es trasllada a la Biblioteca Pública de Tarragona.

Continua llegint

El RECERCAT arriba a Tarragona

La ciutat acull el 12 i 13 de maig aquesta trobada anual dels centres d'estudi de recerca local i comarcal dels territoris de parla catalana

Lletres amb bona salut

L'acte de lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona estrena format amb èxit