David Domènech: “Per ser professional del vòlei havia de sortir de Tarragona, però no descarto tornar”

David Domènech Mañá (Tarragona, 4 de febrer de 1996) és jugador professional de vòlei i actualment milita al CD Badajoz Extremadura, de la Superlliga 2, on brilla en la posició d’oposat. També ha jugat al Bruxas i al Boiro gallecs, al FC Barcelona i, per suposat, al Club Voleibol Sant Pere i Sant Pau.

Progressar en la seva carrera esportiva el va obligar a abandonar la seva ciutat l’any 2015, però no descarta tornar si les condicions són favorables. Domènech, que ha estat reconegut com a millor jugador de la lliga en diverses ocasions, segueix formant-se perquè té clar que el món del vòlei té data de caducitat.

Continua llegint

Joaquín Ruiz de Arbulo: “A nivell de conservació del patrimoni, caldria millorar la coordinació, ja que és quelcom que ens manca des de fa 20 anys”

Joaquín Ruiz de Arbulo (Tudela, 1958) és catedràtic d’Arqueologia Clàssica a la Universitat Rovira i Virgili (URV) i investigador a l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC).

Ha investigat en profunditat les ciutats romanes d’Empúries i Tarragona i també ha treballat a Roma, Ostia Antica i Pompeia i sempre li ha entusiasmat la divulgació històrica.

Fa justament 20 anys va participar en la candidatura tècnica perquè la Tarragona romana fos nomenada Patrimoni Mundial i és col·laborador científic del Festival Internacional Tarraco Viva que aquest diumenge clausura la seva XXII edició.

Què va significar l’any 2000 el nomenament del conjunt romà de la ciutat com a Patrimoni Mundial?

En aquells moments, l’Ajuntament va crear un eslògan que era “Tarragona, patrimoni de tots”. Realment era un reconeixement que era molt difícil d’aconseguir, però que tenia valor per a tota la ciutadania. Ara bé, ser Patrimoni Mundial és un orgull, però també una responsabilitat molt gran perquè cal treballar constantment per la conservació dels monuments.

Continua llegint

Evan Dedes: “Les primeres cançons les vam compondre amb guitarres acústiques i pots de detergent que servien de bateria sense saber més que les notes músicals”

Evan Dedes (Tarragona, 1972) és impressor gràfic i també el bateria de Los Glosters des de fa més de 30 anys.

Però, Los Glosters no sempre han estat Los Glosters. L’octubre del 1988 l’Evan Dedes (batería), en Ramón Cuenca (veu) i el Carlos García (guitarra) van fundar Els Pirats. Va ser en un bar on, segons recorda Dedes, es lamentaven de l’actuació horrorosa que havia fet la Jove uns dies abans al Concurs de Castells. “Vam trobar-hi unes amigues que ens van dir que estaven pensant en crear un grup de música amb guitarres acústiques i pots de detergent per la rentadora i ràpidament ens vam plantejar si elles poden, per què nosaltres no?”, explica.

Continua llegint