Daniel Pablos Alfonso, el físic tarragoní que investiga el quart estat de la matèria a Noruega

Daniel Pablos Alfonso (Tarragona, 26 de març de 1988) és físic de formació. De petit somiava amb convertir-se en inventor, però va descobrir que la física és «màgica». «Són matemàtiques estranyes que acaben descrivint el món de manera molt precisa. Acabes acceptant que les lleis matemàtiques donen la descripció correcta tot i que, a priori, no l’entenguem», assegura.

Va estudiar a la Universitat de Barcelona i va fer un Erasmus a Munic, on es va endinsar en el món de la Teoria Quàntica de Camps. Va tornar a la ciutat comtal per fer un màster i doctorar-se per, després, viatjar fins al Canadà. Allà va finalitzar el seu primer doctorat a la Universitat McGill. Ara, tres anys després de marxar de Tarragona, viu a Bergen, Noruega, amb la seva família. És en aquest país nòrdic on Pablos Alfonso estudia un fet extraordinari: el quart estat de la matèria.

Continua llegint

David Cornadó: “Si alguna cosa defineix com és la gent de Hong Kong, jo diria que és l’expressió ‘safety first’”

David Cornadó (Tarragona, 1986) és enginyer de formació, tot i que des del 2009 viu a Hong Kong, on treballa com a professor d’una acadèmia de repàs. Amb ell ens endinsem en aquesta ciutat i regió que, actualment, forma part de la República Popular de la Xina.

Quan i com va fer cap a Hong Kong? Ja hi havia estat de vacances abans, oi?

Havia estat a Hong Kong per primera vegada l’any 2007. Hi vaig estar de pas, tan sols dos dies, de vacances amb diversos amics que treballaven en una companyia aèria, i que em van convidar a acompanyar-los durant el viatge, com un regal d’aniversari. La ciutat em va encantar, i aleshores el 2009 vaig decidir instal·lar-m’hi per estudiar-hi un màster.

Continua llegint