David Cornadó: “Si alguna cosa defineix com és la gent de Hong Kong, jo diria que és l’expressió ‘safety first’”

David Cornadó (Tarragona, 1986) és enginyer de formació, tot i que des del 2009 viu a Hong Kong, on treballa com a professor d’una acadèmia de repàs. Amb ell ens endinsem en aquesta ciutat i regió que, actualment, forma part de la República Popular de la Xina.

Quan i com va fer cap a Hong Kong? Ja hi havia estat de vacances abans, oi?

Havia estat a Hong Kong per primera vegada l’any 2007. Hi vaig estar de pas, tan sols dos dies, de vacances amb diversos amics que treballaven en una companyia aèria, i que em van convidar a acompanyar-los durant el viatge, com un regal d’aniversari. La ciutat em va encantar, i aleshores el 2009 vaig decidir instal·lar-m’hi per estudiar-hi un màster.

Continua llegint

Aleix Martí: “Quan vaig arribar a Camerino els efectes dels terratrèmols encara eren molt visibles”

Aleix Martí Navia (Tarragona, 1992) viu, des del febrer de 2017, a Camerino, un municipi del centre d’Itàlia, de prop de 10.000 habitants, on cursa un doctorat en ciències químiques, farmacèutiques i biotecnologia. Amb ell hem recordat els efectes dels terratrèmols que van assolar aquesta part del país l’any 2016 —uns mesos abans que Martí s’hi instal·lés—, i hem conversat també sobre el confinament, la investigació que porta a càrrec i sobre la seva estimada Tarragona.

Continua llegint

Anna Rovira: “En tots els formularis oficials, tant de l’administració pública com d’organismes privats, et pregunten per la teva identitat racial”

Anna Rovira Talaveron (Tarragona, 1987) viu des del mes de gener a Chicago (Estats Units). S’hi va traslladar després d’aconseguir la plaça a la oficina econòmica i comercial de l’ICEX, una entitat pública espanyola des d’on es dona suport a les empreses en el seu procés d’internacionalització en el mercat estatunidenc.  

També estàs confinada? Com vius el confinament des de Chicago? 

Des de mitjans de març estic teletreballant però, oficialment, a Chicago i a l’estat d’Illinois, el confinament es va decretar el 21 de març. Crec que el confinament està sent dur per a tots, però sí que potser des de la distància es fa una mica més difícil. En unes altres condicions estaria aprofitant per conèixer molt més la ciutat, que té molt per oferir. Però, en canvi, estic a casa treballant, llegint, veient pel·lícules i sèries i pensant en les vacances que faré quan tot això s’acabi! 

Quines mesures s’han activat a la ciutat?  

El confinament aquí no és gaire restrictiu: no han imposat multes ni hi ha hagut gaires prohibicions, només recomanacions de no sortir de casa (amb excepcions), portar la mascareta als llocs on no es poden guardar els sis peus de distància (1,83 m), a més de tancar alguns parcs i el passeig del llac. Tot i que semblava que no seria així i que hauríem d’esperar, aquest dimecres 3 de juny Chicago ha passat a la fase 3 (d’un total de 5), així com la resta de municipis d’Illinois.

Continua llegint