Elies Torres: “No hem oblidar a tots aquells tarragonins que van viure i van defensar la ciutat de la barbàrie francesa”

És el president de l’Associació del Setge de Tarragona, que aquest mes de juny commemora els fets històrics del setge de 1811

Elies Torres Claravalls (Tarragona, 1964) ha dedicat més de la meitat de la seva vida a donar a conèixer la història de la ciutat de Tarragona.

Psicoterapeuta i museògraf de formació, ha compaginat durant molts anys dues maneres diferents i paral·leles d’abordar la història personal i col·lectiva de la gent i de les ciutats al llarg del temps.

Autor de la maqueta de Tàrraco que hi ha exposada a l’edifici de l’Antiga Audiència, també és el president de l’Associació Projecte Tarragona 1800, que cada mes de juny organitza diversos actes per commemorar els fets històrics del setge de 1811.

Com va sorgir la idea de crear l’Associació Projecte Tarragona 1800?

L’any 2010 se’m va encarregar el projecte i l’execució del Centre d’Interpretació de les Defenses de Tarragona al Cos de Guàrdia de la Falsa Braga. L’espai va ser inaugurat l’any següent, per celebrar el 200 aniversari del Setge de Tarragona. Arran de la preparació dels actes commemoratius, l’any següent, un grup d’aficionats i amants de la història vam decidir crear l’Associació del Setge de Tarragona per recordar anualment els fets històrics del Setge.

Continua llegint

Reconèixer Tarragona

La Part Alta, un singular llegat públic europeu, de l’Edat Mitjana per al present

Una visita a Casa Corderet

Marc Pons ens explica detalls sobre la botiga més antiga de Catalunya i, probablement, d'Europa