Joaquín Ruiz de Arbulo: “A nivell de conservació del patrimoni, caldria millorar la coordinació, ja que és quelcom que ens manca des de fa 20 anys”

Catedràtic d'Arqueologia, és col·laborador científic del Festival Internacional Tarraco Viva

Joaquín Ruiz de Arbulo (Tudela, 1958) és catedràtic d’Arqueologia Clàssica a la Universitat Rovira i Virgili (URV) i investigador a l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC).

Ha investigat en profunditat les ciutats romanes d’Empúries i Tarragona i també ha treballat a Roma, Ostia Antica i Pompeia i sempre li ha entusiasmat la divulgació històrica.

Fa justament 20 anys va participar en la candidatura tècnica perquè la Tarragona romana fos nomenada Patrimoni Mundial i és col·laborador científic del Festival Internacional Tarraco Viva que aquest diumenge clausura la seva XXII edició.

Què va significar l’any 2000 el nomenament del conjunt romà de la ciutat com a Patrimoni Mundial?

En aquells moments, l’Ajuntament va crear un eslògan que era “Tarragona, patrimoni de tots”. Realment era un reconeixement que era molt difícil d’aconseguir, però que tenia valor per a tota la ciutadania. Ara bé, ser Patrimoni Mundial és un orgull, però també una responsabilitat molt gran perquè cal treballar constantment per la conservació dels monuments.

Continua llegint

Reconèixer Tarragona

La Part Alta, un singular llegat públic europeu, de l’Edat Mitjana per al present