Una Tarragona rica en cultura lúdica, objectiu del Club Diógenes

L'entitat va néixer el 2012 amb l’objectiu de difondre i potenciar la cultura lúdica a través dels jocs de taula i els jocs de rol

Un petit local municipal ubicat a la plaça Carles Llorach de la Part Alta és la base d’operacions del Club Diógenes Tarragona. «No tenim cap síndrome estrany. El nom sorgeix d’una referència literària dels llibres de Sherlock Holmes. La colla d’amics s’anomenava així i, més tard, vam posar-li aquest nom a l’associació», explica entre riures Albert Ruiz, president de l’entitat. Ell i els seus amics, després de vint anys jugant plegats a jocs de rol i de taula, van decidir fundar el Club Diógenes l’any 2012.

L’associació va néixer amb l’objectiu de «difondre» i «potenciar» la cultura lúdica a la ciutat. «Anàvem molt endarrerits en comparació a altres poblacions similars a Tarragona», expressa el president. Tot i això, reconeix que es tracta d’un problema de país, perquè «no és normal que ens segueixin venent el Monopoly a les grans superfícies com un joc nou, quan va néixer l’any 1902 i actualment n’hi ha desenes de millors». Per tal de combatre aquest desconeixement, el Club compta amb un espai propi a Ràdio Ciutat de Tarragona anomenat «La Partida».

Continua llegint