Una dotzena de cultures via mòbil

“Marenkalma? Quins noms tan estranys que es posen!”, exclamava, estranyada, una dona des del fons del Cafè Metropol. Probablement era l’única que no coneixia tots els protagonistes de l’acte. Perquè, siguem francs, els usuaris d’Instagram acostumen a estar enganxats a aquesta xarxa social, que defensen a capa i espasa. De fet, hi estan enganxats com la majoria de gent amb les seves respectives aficions. Passa que la seva és compartir fotografies en un club amb més de 300 milions d’usuaris arreu del món, que té una gran repercussió mediàtica i que, en molts casos, fomenta valors artístics. Per aquests motius, l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona ha fet una aposta per tenir una presència important a aquesta xarxa, tot fomentant, per exemple, iniciatives com El Fotògraf Convidat, que ahir va cloure un any intens inaugurant una exposició resum a la Rambla Nova.

La idea d’El Fotògraf Convidat és ben senzilla: oferir a un fotògraf de la ciutat, que estigui present en aquesta xarxa social, la possibilitat de compartir la seva visió de la cultura mitjançant cinc fotografies que es pengen cada mes a les xarxes socials municipals. La iniciativa va començar l’any 2013 però ha estat aquest 2014 quan s’ha consolidat plenament. En total, 60 fotografies. I, com a prova del talent dels artistes, fugint dels tòpics d’Instagram: sense abús dels filtres, sense fotos de gats, sense imatges de peus, sense postes de sol… Bé, alguna posta de sol sí que hem vist, però sempre justificada!

Continua llegint

“M’agrada fotografiar les coses que tinc al meu abast, el meu dia a dia”

Cristina Turmo (31 anys) es considera una privilegiada per poder treballar en l’àmbit de la fotografia, la seva gran afició. La trobareu sovint a la platja, amb els seus gossos, una altra de les seves passions. Tot i que les seves imatges tenen protagonistes i escenaris diferents, ha aconseguit, principalment gràcies al tractament de la llum, dotar-les d’una homogeneïtat i un perfil propis molt difícil d’assolir. Finalista en la primera edició del concurs #FandeTGN, aquest abril serà la Fotògrafa Convidada de Tarragona Cultura, quan oferirà una proposta basada en el llenguatge.

Com t’aficiones a la fotografia?

Des de petita sempre m’ha agradat la fotografia com una manera d’expressió, volia aprofundir-hi i vaig estudiar fotografia artística a l’Escola d’Art de Tarragona. Actualment treballo en un estudi de fotografia, on faig bàsicament qüestions de maquetació i de retoc d’imatges. Ja és una sort que la teva feina coincideixi amb la teva afició!

Continua llegint