La Setmana Santa a Tarragona

Un dels fons més importants de cartells i programes que es conserven a la Biblioteca Hemeroteca Municipal de Tarragona és el relacionat amb les festes de Setmana Santa. L’any 1928 es van començar a publicar cartells i opuscles de la mà del Sindicat d’Iniciativa i de l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa. D’això ens en parla Quim Mas, coordinador de les publicacions de l’Agrupació, en el segon vídeo de la sèrie De la Biblioteca a la Ciutat. Bon coneixedor d’aquest fons i de la importància de la conservació de la documentació.

Part d’aquesta col·lecció ens va permetre realitzar dues exposicions de cartells els anys 2000 i 2001, i una publicació Cartellisme i Setmana Santa Tarragona 1928-2000, així com un catàleg que recull els primers opuscles publicats per l’Agrupació d’Associacions titulat Setmana Santa Tarragona 75 anys d’opuscles (1928-2003).

Continua llegint

De la Biblioteca a la Ciutat

La Biblioteca Hemeroteca Municipal ha complert trenta anys i ho volem celebrar engegant el projecte De la Biblioteca a la Ciutat a través de les xarxes socials de Tarragona Cultura i amb la col·laboració de Marc Solé, alumne en pràctiques de Comunicació Audiovisual de la URV.

Es tracta de vídeos de curta durada on usuaris, investigadors o especialistes ens expliquen la història a través dels fons de què disposa la Biblioteca, ja sigui sobre períodes o fets històrics concrets, com sobre el folklore, les festes i les tradicions locals, l’art i el disseny o l’arqueologia. Això és possible gràcies a la informació continguda als llibres i a la premsa, però també als cartells, als programes i opuscles, als fulletons i a tota la documentació generada, tant per l’Ajuntament, com per les entitats i associacions ciutadanes. La seva conservació al llarg dels anys ens permet conèixer millor la nostra història i recordar, en molts casos, els fets viscuts per molts tarragonins.

Continua llegint