Phil Gonzalez: “Instagram permet humanitzar l’artista”

Molta gent coneix Phillippe Gonzalez, nascut a França però resident a Espanya des de fa molts anys, per la seva faceta de gurú de la comunicació 2.0, especialment pel llançament de l’exitosa aplicació per a mòbils Canal Cocina. Però encara més gent el coneix per la seva faceta no professional, la de creador de la comunitats d’instagramers, un grup d’usuaris de la popular xarxa social fotogràfica Instagram distribuïts en diferents agrupacions locals, com @igerstgn. Precisament els igers tarragonins i Tarragona Turisme l’han convidat aquest cap de setmana a la ciutat amb motiu del Festival Tarraco Viva.

Quina és la causa de l’èxit d’Instagram?

D’una banda, Instagram ha democratitzat la fotografia. I des d’un punt de vista més filosòfic, crec que tots necessitem estar en contacte amb d’altra gent i Instagram és, en certa manera, un remei contra la soledat. Tots tenim dins nostre un artista frustrat que gràcies a Instagram s’ha pogut expressar i trobar-se amb altres persones amb sensibilitats afins. La fotografia comporta unes sensacions molt potents, més que en l’escriptura.

Continua llegint

Els filtres més universals

Gràcies a Instagram, cada dia veig el que m’envolta d’una altra manera. Aconsegueixo veure una foto de llocs que abans em passaven desapercebuts: una perspectiva, un primer pla, o un simple detall amb el qual poder crear una bonica imatge“. La tarragonina Nazaret Sánchez és una de les 80 milions de persones que han quedat fascinades per Instagram, la xarxa social de compartició de fotografies disponible per a telèfons mòbils. De fet, el col·lectiu d’igers a la ciutat és molt nombrós i actiu i aquest cap de setmana celebraran la seva segona trobada fora de la xarxa.

La Nazaret sempre havia estat aficionada a la fotografia, però des del punt de vista domèstic, i mai no havia penjat una fotografia a Internet. Va entrar a Instagram el maig de 2011 i actualment més de 4.200 persones d’arreu del món segueixen el seu perfil: veuen les seves imatges, remarquen quines els agraden i s’intercanvien comentaris.

Continua llegint