Un recorregut pels passos de la Setmana Santa

Conèixer com la Guerra Civil va afectar la Setmana Santa Tarragonina, descobrir la participació de Jujol en els misteris de les confraries tarragonines o, simplement, tenir més elements per admirar un gran conjunt de talles artístiques. Auriga Serveis Culturals ofereix a partir de Diumenge de Rams una visita guiada per conèixer els detalls de bona part de les vint imatges de la Processó del Sant Enterrament.

La iniciativa es va posar en marxa l’any passat i, a causa de la bona acollida, s’ha programat novament per a enguany. Les visites, que tenen una durada aproximada d’hora i mitja, s’han programat des d’aquest diumenge fins al Divendres Sant en català i castellà i recorren les esglésies de Sant Llorenç, Sant Agustí, Sant Miquel del Pla i el Col·legi d’Enginyers. És preferible reservar la plaça prèviament.

Continua llegint

Pastorets en clau tarragonina

Logotip del 'Fet a Tarragona'La Casa de la Festa com a local d’assaig. Quatre homes interpreten, exclamen, criden i corren per un espai ample i net d’obstacles. Som en el quadre segon –l’entrada de Satanàs- d’una obra única i singular: els Pastorets de Tarragona que, per quinzè any consecutiu, representarà la companyia La Golfa al Teatre Metropol.

Enguany, Jordi Gómez fa de Rovelló, Jordi Salvadó assumeix el paper de Lluquet, Joan Sànchez s’encarrega de Llucifer i Josep Maria Tuset fa de Satanàs. Els observa atentament el director, Ferran Vidilla, que va fent comentaris i anotacions per afinar l’espectacle. La feina va començar fa un parell de mesos i culmina aquest dilluns amb un assaig general.

Continua llegint