Gaudeix i deixa gaudir

Juanjo Fuster és una de les persones del nostre entorn geogràfic més influents a les xarxes socials. La seva acció es concentra principalment a Instagram, on manté diversos perfils amb milers de seguidors (@juanjofuster, @joefuga, @juanjo_labs…), però l’impacte que aconsegueix a Twitter, Facebook o a la blogosfera també és ben notable. És dissenyador gràfic, viu a la part baixa de Tarragona i treballa a Reus, i tots els que el coneixen saben que, si una màxima el pot definir, és aquesta: “Gaudeix i deixa gaudir.”

Perquè el Juanjo té un do especial a l’hora de transmetre emocions visualment. Un do que és fruit d’una combinació explosiva: molt de talent per la fotografia, d’una banda, i entusiasme i amor per la vida, d’una altra. Sap gaudir de les coses i vol que els altres en gaudeixin, té ganes de compartir la seva sorpresa pels paisatges i l’art que l’envolten. Més d’un ha visitat Siurana o el Trabucador del Delta, per exemple, gràcies a les imatges que n’ha penjat al seu perfil, plenes de bellesa…

Continua llegint

“Penses en els teus seguidors, però abans de penjar una foto primer t’ha d’agradar a tu”

Les afirmacions absolutes són perilloses, però difícilment ens equivoquem quan diem que Juanjo Fuster (42 anys) és l’iger més popular de Tarragona. Nascut a Flix però resident a la ciutat, els seus prop de 15.000 seguidors i la qualitat de les seves fotografies el converteixen en un referent d’Instagram i la fotografia. Amb aquest dissenyador gràfic de professió parlem de la fama virtual, d’Instagram com a arma de promoció turística i de moltes coses més.

Actualment et segueixen a Instagram més de 14.800 persones i les teves fotos reben, de mitjana, més de 1.000 m’agrades. Què suposa ser tan popular?

M’emociona. Quan poso una imatge a les deu de la nit i al cap d’una hora ja porta 700 likes, dius “ostres!”. Reps moltes mostres de carinyo. De vegades pujo imatges i les acompanyo d’un text, i algun seguidor m’ha donat les gràcies  perquè els he ajudat a passar millor un moment difícil. Que et diguin aquestes coses emociona molt i no té preu. Et fa sentir gran, però alhora molt petit, perquè a Instagram tinc aquesta repercussió gràcies als meus seguidors i a les comunitats d’instagramers, que sempre m’han donat suport.

Continua llegint