“Hi ha mancances de creativitat”

Parlant amb Jordi Viñolas (29 anys), sembla mentida que La Pipel tingui poc més de dos anys de vida. Potser perquè bona part de les activitats que han promogut durant aquest temps (Baixada del Pajaritu, Sindriada, #PostureigTecler) han quallat amb força en el circuit festiu de la ciutat. Treballador de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla, Viñolas presideix un grup d’amics que dedica bona part del seu temps lliure a passar-s’ho bé i a intentar fer-ho passar bé a la resta.

Avui l’entrevistem al blog perquè ell serà el protagonista del primer número d’un nou butlletí digital de recomanacions culturals que surt a la llum la setmana que ve, el Fan de TGN. Estigueu atents a les xarxes de Tarragona Cultura si voleu saber com serà aquest nou espai virtual i quines recomanacions ens hi farà per a aquest mes de febrer que ja arriba.

Això d’organitzar coses ja et ve de petit, oi?

Fins als dotze anys vaig estudiar a l’Escola Els Àngels, a Torreforta, i ja hi muntava coses. Recordo organitzar espectacles de titelles al col·legi per Nadal. I quan de crio anava a les festes d’aniversari sempre era l’encarregat de muntar el xou. Després, ja a l’institut, amb un grup de gent vam organitzar el Servei de l’Estudiant i una imitació del programa Furor amb alumnes i professors.

Continua llegint

La Sindriada renovada de La Pipel

Logotip del 'Fet a Tarragona'

Per combatre la sufocant calor d’aquests dies d’agost no cal congelar la casa amb l’aire condicionat a temperatures baixíssimes, com fa Josep Cuní en el seu plató siberià de televisió. Sortir al carrer i menjar un tall de síndria, per exemple, amb bon ambient i música en directe, pot ser una opció refrescant més atractiva. I això és el que ens proposen els organitzadors de la Sindriada, que aquest dissabte 17 d’agost, a la mitjanit, repartiran 600 quilos de meló d’aigua al Pla de la Seu.

Des que l’any passat la Pipel Entertaintment va assumir la responsabilitat d’organitzar l’acte, tal com afirmen fins i tot des del lloc web de l’Ajuntament , la Sindriada ha donat “un gir de cent vuitanta graus”. Renovada, amb aire fresc. L’edició anterior ja van canviar el format de l’esdeveniment, amb una oferta nocturna més sucosa, amb cercaviles i revetlla, i amb la creació d’una beguda pròpia — la Sindrieta— que enguany, segons assegura el president de l’entitat, Jordi Viñolas, volen “consolidar”. En aquesta nova edició caldrà afegir-hi, a més, un seguit d’activitats adreçades a tots els públics, que amenitzaran la festa a partir de les cinc de la tarda.

Continua llegint

Crispetes sense ànim de lucre

No en tenien prou organitzant uns caga tió d’alta volada o grans sopars en companyia de les seves respectives mares. Una vintena de joves tarragonins van comprovar que les seves festes privades se’ls quedaven curtes i van decidir compartir part del seu entusiasme sota el nom de La Pipel Entertainment. Enguany, ja constituïts oficialment com a associació, van donar una passa endavant i per Carnaval van agafar amb èxit les regnes de la Baixada del Pajaritu. Ara han assumit l’organització de La Sindriada, un dels actes més emblemàtics de les imminents festes de Sant Magí.

La seva primera aparició pública va ser ara fa quatre anys, quan envejosos dels balls parlats de la ciutat, van decidir que també volien dir la seva sobre l’actualitat municipal. D’aquesta manera van néixer els manaments de Santa Tecla, que es llancen des de diferents balcons de la plaça de la Font just quan s’acaba el Pregó. “Veneraràs Santa Tecla sobre totes les coses”, començaven aquestes iròniques taules de la llei el 2009. Des d’aleshores de mica en mica van adquirir més presència a la ciutat, col·laborant amb altres entitats en iniciatives com el Rotet de Santa Tecla o el ja desaparegut Ta’Rumba.

Continua llegint