De vegades, el que hom s’imagina té poc a veure amb allò en què s’acaba convertint. Fa vuit anys l’Ajuntament de Tarragona es va adreçar a diferents entitats festives de la ciutat per demanar-los col·laboració per potenciar les fogueres de Sant Joan amb l’elaboració d’uns Ninots. L’any següent, les mateixes entitats van promoure una festa nocturna de les figures per presentar-les en societat. Amb el pas del temps, ja amb l’organització directa de les entitats, el desvetllament s’ha convertit en una exitosa vetllada que omple els carrers de la Part Alta.

Aquest dissabte a la nit la plaça del Fòrum tornarà a ser el punt de partida del desvetllament nocturn dels Ninots de les Foguerades. El Ball d’en Serrallonga, la Víbria i la Colla Voramar del Serrallo han confeccionat els últims dies els dos protagonistes de la festa, que enguany tornen a tenir un protagonisme local, amb un Braç de Santa Tecla que veu substituïda la tau habitual per unes tisores i un singular jugador de pòquer amb cartes ben tarragonines.

El que era una festa d’amics s’ha convertit en un esdeveniment de tota la ciutat“, explica Rafael Lluís, de la Víbria, content perquè l’any passat prop de 1.500 persones hi van assistir. La xaranga Tocabemolls serà l’encarregada enguany d’amenitzar la vetllada, que recorrerà els carrers de la Part Alta fins a arribar a plaça dels Sedassos. Uns Ninots casolans, música i gent. A Tarragona es necessiten pocs elements per organitzar una bona festa.

A la plaça dels Sedassos hi punxarà a partir de la mitjanit Dj Rayo i tots els majors d’edat que tinguin el tiquet i el segell oportú podran degustar la primera mamadeta de l’any. Els Ninots es cremaran la Nit de Sant Joan a les fogueres del Serrallo i de la plaça de la Font, però a Tarragona l’estiu festiu ja haurà començat deu dies abans.

Jordi Suriñach
Fotos d’Hèctor de la Salud

Desvetlla Ninots cartell