Els personatges del Ball de Serrallonga es fan Twitter

Ser actiu a les xarxes socials li dóna a tothom cert renom i, a la vegada, s’aconsegueix fer bullir l’olla. Això és precisament el que buscaven els membres del Ball de Serrallonga quan van decidir que els seus personatges s’havien de fer Twitter. L’entitat ha creat un compte general (@BallSerrallonga) on hi publica les notícies relacionades amb les seves activitats, però també ha creat 14 comptes nous que els administren els mateixos personatges.

Així doncs, el mateix Serrallona, la Joana, Miquel Gainada o Lo Italià, entre d’altres, ja fa uns dies que diuen la seva a través dels 140 caràcters que permet aquesta xarxa social. “Volíem promocionar el grup i, de pas, crear una mica d’ambient de cara als parlaments que farem ara per Santa Tecla”, explica Jordi Serret, membre del Ball i un dels impulsors de la iniciativa.

Continua llegint

El desvetllament de l’estiu

De vegades, el que hom s’imagina té poc a veure amb allò en què s’acaba convertint. Fa vuit anys l’Ajuntament de Tarragona es va adreçar a diferents entitats festives de la ciutat per demanar-los col·laboració per potenciar les fogueres de Sant Joan amb l’elaboració d’uns Ninots. L’any següent, les mateixes entitats van promoure una festa nocturna de les figures per presentar-les en societat. Amb el pas del temps, ja amb l’organització directa de les entitats, el desvetllament s’ha convertit en una exitosa vetllada que omple els carrers de la Part Alta.

Aquest dissabte a la nit la plaça del Fòrum tornarà a ser el punt de partida del desvetllament nocturn dels Ninots de les Foguerades. El Ball d’en Serrallonga, la Víbria i la Colla Voramar del Serrallo han confeccionat els últims dies els dos protagonistes de la festa, que enguany tornen a tenir un protagonisme local, amb un Braç de Santa Tecla que veu substituïda la tau habitual per unes tisores i un singular jugador de pòquer amb cartes ben tarragonines.

Continua llegint