Anduluplandu: “M’agrada molt combinar il·lustració i text i dibuixar persones conegudes o inventades”

Quin és el teu color preferit?

El groc. Lluminós, atrevit, reivindicatiu, alegre, divertit.

Hi ha algun il·lustrador o il·lustradora que sigui un referent per a tu? Qui?

Molts. Com a referents mencionaria la Pilarín Bayés, en Saul Bass, en Miroslav Sasek, Mikel Casal, l’Olga Capdevila o en Javi Royo. Però, gràcies a les xarxes socials, puc seguir el treball de dones meravelloses com Abbey Lossing, Maria Diammantes, Libby van der Ploeg, Coco Dávez, Carla Fuentes, Ingela P. Arrhenius, Anna Grimal, Nekane, Arantxa Recio o Susie Hammer, així com d’altres companys que m’inspiren moltíssim, com en Txomin Medrano, Pepe Serra, Manuel Moranta, Mark Conlan, Matías Prado, El don Guillermo o John Bond.

Continua llegint

Galtes vermelles per viatjar a la infància

Núvols, colors plans i una pàtina infantil (que no infantiloide) que ho embolcalla tot. Són alguns dels trets característics de les obres de la jove il·lustradora i dissenyadora tarragonina Anduluplandu, nom artístic rere el qual s’amaga l’Elisabet Díez. Amb només 31 anys ja ha deixat la seva marca en nombrosos treballs i aquests dies podem veure alguns dels seus retrats a l’exposició “Refherències (2)“, al bar La Taverna del Circ.

Kate Moss, Winona Ryder, David Bowie o Audrey Hepburn són alguns dels personatges que apareixen a la mostra il·lustrats pel seu particular prisma. “Tots tenim un seguit de gent que ens agrada com canta, actua o vesteix i que marquen el nostre estil o el bagatge cultural. De fet, el nom de l’exposició és un joc entre referències i herències“, respon Díez sobre el tema de l’exposició. La llista de noms és llarga, perquè aquesta és la segona exposició de la mateixa temàtica, després de l’organitzada l’any passat al bar Musevm.

Continua llegint

El bestiari més il·lustrat

Logotip del 'Fet a Tarragona'El cartell de Carnaval de 2007 i el cartell del Seguici per a les escoles de 2012 l’han situat en el mapa festiu de la ciutat. Guanyar el concurs del cartell de Carnaval li va donar l’empenta definitiva per dedicar-se al món del disseny i la il·lustració. I rebre l’encàrrec de fer el cartell del Seguici per explicar-lo als nens ha potenciat la seva marca professional en relació a Santa Tecla.

Anduluplandu és la marca. I Elisabet Díez, la persona. Trenta anys, tarragonina, de la primera promoció de Publicitat de la URV, amb estudis de Disseny Gràfic a l’Escola d’Art de la Diputació. Dissenyadora de cartells, però també de samarretes. Per iniciativa pròpia, portava dos anys fent samarretes alternatives de Santa Tecla –l’espineta amb cargolins i l’Àliga com a protagonistes-. Volia saber si a la gent li agradaven les seves propostes.

Continua llegint