Antoni Coll torna amb ‘Cultura entre Bastidors’

Avui us avancem una nova entrega de Cultura entre Bastidors, el projecte fotogràfic amb què Antoni Coll s’ha proposat retratar allò que passa abans o “dins” d’alguns dels esdeveniments i de les festes de Tarragona més interessants des del seu punt de vista. Demà divendres l’Antoni publicarà l’àlbum sencer d’imatges al seu blog, però avui, des del blog de Tarragona Cultura, us n’oferim, com dèiem, una selecció, que ja ens permet gaudir dels resultats que n’ha extret.

Així com els primers treballs es van centrar en el Carnaval i en el Concurs de Focs, el lliurament d’avui, com veureu, s’ha dedicat al Bouquet, un festival dirigit per María Parra que té la voluntat d’unir la música clàssica amb el patrimoni de la ciutat i amb el bon vi i la bona gastronomia. Aquest 2015 va tenir lloc del 27 de juny al 28 d’agost i va comptar amb la participació d’intèrprets de reputació com Amparo Lacruz, Xavier Pié, Ignasi González, el Quintet Agartha, el Quartet Anido, el Duet Flutercussió o la mateixa María Parra.

Continua llegint

Les entranyes del Carnaval a Tarragona

Avui Tarragona Cultura té el goig de començar amb una nova acció, que, tal com us vam anunciar, es titula Cultura entre Bastidors i que està desenvolupada pel fotògraf Antoni Coll. Aquest projecte fotogràfic consisteix en la realització de diversos reportatges relacionats amb alguns dels actes festius i culturals de la ciutat que tenen l’objectiu de donar-ne una visió menys coneguda: la dels moments de preparació, la de les emocions que es viuen des de dintre de l’organització de les activitats.

Antoni Coll ha iniciat el seu projecte de documentació retratant les entranyes d’una de les nostres festes més participatives i multitudinàries, el Carnaval tarragoní. Demà dimarts podreu veure 3 galeries completes d’imatges al seu web relatives a la gala de la Disfressa d’Or, a la Rua de l’Artesania i al dia de la Crema del Ninot, però, avui, ja us en fem un avançament al nostre blog, perquè feu un tastet d’unes imatges extraordinàries que transmeten intensament algunes de les emocions que no estem tan acostumats a veure com a espectadors: la concentració i l’autoexigència dels participants, el sentiment de germanor entre ells i la solidaritat, la barreja de tristor que senten l’últim dia de la festa i la il·lusió pel veredicte… Les imatges de l’Antoni, sens dubte, ens descobreixen tota una dimensió que és realment la de la cultura: la capacitat que té de transformar tant els individus com la societat.

Continua llegint

Cultura entre Bastidors

Amb la festa de Carnaval, el fotògraf Antoni Coll i Tarragona Cultura han iniciat una col·laboració per desenvolupar un projecte cultural al llarg del 2015. Es tracta del projecte fotogràfic Cultura entre Bastidors, que consistirà en la realització de diversos reportatges relacionats amb alguns dels actes festius i culturals de la ciutat, amb l’objectiu de donar-ne una visió menys coneguda: la dels moments de preparació, la de les emocions que es viuen des de dintre de l’organització de les activitats.

Antoni Coll és un fotògraf mallorquí instal·lat a Tarragona molt conegut en l’àmbit casteller precisament pel fet que ha sabut transmetre una nova perspectiva d’aquesta tradició, menys centrada en l’arquitectura de les construccions i més atenta a les emocions que viuen els seus protagonistes prèviament, durant i posteriorment a la realització dels castells. Ara, d’una banda, la seva destresa a captar aquests detalls vivencials i, de l’altra, la voluntat de documentar com la societat participa en la cultura i com aquesta ens transforma, es traslladaran a nous àmbits, com és, en primer lloc, la festa de Carnaval.

Continua llegint