Amb la festa de Carnaval, el fotògraf Antoni Coll i Tarragona Cultura han iniciat una col·laboració per desenvolupar un projecte cultural al llarg del 2015. Es tracta del projecte fotogràfic Cultura entre Bastidors, que consistirà en la realització de diversos reportatges relacionats amb alguns dels actes festius i culturals de la ciutat, amb l’objectiu de donar-ne una visió menys coneguda: la dels moments de preparació, la de les emocions que es viuen des de dintre de l’organització de les activitats.

Antoni Coll és un fotògraf mallorquí instal·lat a Tarragona molt conegut en l’àmbit casteller precisament pel fet que ha sabut transmetre una nova perspectiva d’aquesta tradició, menys centrada en l’arquitectura de les construccions i més atenta a les emocions que viuen els seus protagonistes prèviament, durant i posteriorment a la realització dels castells. Ara, d’una banda, la seva destresa a captar aquests detalls vivencials i, de l’altra, la voluntat de documentar com la societat participa en la cultura i com aquesta ens transforma, es traslladaran a nous àmbits, com és, en primer lloc, la festa de Carnaval.

Les imatges resultants de la primera acció d’aquest nou projecte, així com la resta de reportatges que vagi realitzant al llarg de 2015, s’aniran publicant en aquest blog i a les xarxes socials de Tarragona Cultura i, igualment, es podran veure i completar a l’espai web del fotògraf. En la intervenció feta amb motiu del Carnaval, que podreu veure el proper dilluns, hi trobareu imatges de la Disfressa d’Or, de la Rua i de l’Enterrament del Rei Carnestoltes, entre altres, que totes juntes ens ofereixen un fil argumental inèdit que visita les entranyes d’una de les cites més multitudinàries.

© Antoni Coll

© Antoni Coll

El projecte d’Antoni Coll s’inscriu perfectament en la filosofia de treball que Tarragona Cultura va encetar ja el 2012, que busca sempre posar en valor el procés de treball dels agents i els ciutadans implicats en la generació de cultura a la ciutat.

Us deixem un petit tastet del que veurem el dilluns que ve… La cosa promet!

Imatges: Antoni Coll
Text: Rosa Comes