Art i ciutat

Com cada dimecres, la #BlogosferaTGN us proposa un nou espai virtual per explorar i 3 llocs de Tarragona que els seus autors ens recomanen per un motiu o altre. Aquesta setmana és el torn de Polígon Cultural, el web d’una associació que va sorgir amb l’objectiu de promoure iniciatives al voltant de l’art contemporani que tinguin la ciutat com a escenari per a l’experimentació. I direu, què vol dir aquesta frase? Doncs que, per exemple, són els impulsors d’un arxiu en línia que documenta les diverses peces d’art urbà que se’ns apareixen als carrers de Tarragona, Shikuarat, i, alhora, són els gestors del projecte Murs que Parlen, una iniciativa feta juntament amb Joventut i El Teler de Llum en què, de manera periòdica, es conviden artistes a pintar diversos murs urbans alliberats.

El Darío Cobacho és una de les persones que fa girar la maquinària d’aquest projecte ambiciós, que reuneix voluntats de foment de la creació i de preservació de peces artístiques que, en molts casos, són efímeres. Avui, per presentar-se i presentar Polígon, ha triat un fanzine il·lustrat que li agrada especialment, Junkie Python, i que porta vuit edicions a les espatlles…

Continua llegint

#LaFotògrafailArtUrbà

Durant el mes de març, l’Ariadna Brunet (@ariadnabrunet a Instagram) ha posat el seu ull excepcional al servei de l’art urbà i, en la seva sèrie com a Fotògrafa Convidada, ens ha mostrat, en cinc imatges, com aquest conviu i enriqueix la nostra quotidianitat. A l’Instagram de Tarragona Cultura hem anat veient, setmana rere setmana, dobles exposicions suggeridores de racons artístics de la ciutat i una càmera atenta als detalls de parets que parlen, que ens interpel·len amb força si ens deixem interpel·lar. Si ho recordem, fa uns dies ja us explicàvem que ella és una fotògrafa amb un amor profund pels detalls i ho ha demostrat un cop més amb la seva subtilitat fotogràfica tots aquests dies.

Paral·lelament, diversos igers han anat etiquetant, per acompanyar-la, algunes de les seves fotos amb #LaFotògrafailArtUrbà i s’han unit, doncs, a la descoberta. Avui en seleccionem unes quantes i aprofitem per donar les gràcies a l’Ariadna i a totes les persones que heu participat en aquesta acció.

Foto de la capçalera: Ariadna Brunet

Continua llegint