Com cada dimecres, la #BlogosferaTGN us proposa un nou espai virtual per explorar i 3 llocs de Tarragona que els seus autors ens recomanen per un motiu o altre. Aquesta setmana és el torn de Polígon Cultural, el web d’una associació que va sorgir amb l’objectiu de promoure iniciatives al voltant de l’art contemporani que tinguin la ciutat com a escenari per a l’experimentació. I direu, què vol dir aquesta frase? Doncs que, per exemple, són els impulsors d’un arxiu en línia que documenta les diverses peces d’art urbà que se’ns apareixen als carrers de Tarragona, Shikuarat, i, alhora, són els gestors del projecte Murs que Parlen, una iniciativa feta juntament amb Joventut i El Teler de Llum en què, de manera periòdica, es conviden artistes a pintar diversos murs urbans alliberats.

El Darío Cobacho és una de les persones que fa girar la maquinària d’aquest projecte ambiciós, que reuneix voluntats de foment de la creació i de preservació de peces artístiques que, en molts casos, són efímeres. Avui, per presentar-se i presentar Polígon, ha triat un fanzine il·lustrat que li agrada especialment, Junkie Python, i que porta vuit edicions a les espatlles…

He escollit l’edició número 6 de Junkie Python, iniciativa autogestionada en què realitzen convocatòria oberta per recollir dibuixos i imatges d’artistes visuals, dibuixants de còmic…, i vinculen, així, el treball de tots aquests artistes en una petita revista amb un tema concret. És una manera d’establir relacions amb artistes locals i nacionals, però també per donar-se a conéixer. És un projecte que va començar a l’any 2014 i segueix en actiu. Recentment han realitzat els plafons del projecte Display per tota la ciutat.

El mapa de la #BlogosferaTGN torna a actualitzar-se avui com cada setmana i incorpora tres dels seus llocs preferits de l’entorn més proper: una galeria d’art situada al cor de la Part Alta, un bar frankfurt de Bonavista que acull un col·lectiu d’artistes i una fundació exemplar i plena de dinamisme que trobem fa més de 30 anys a la Canonja. Descobriu vosaltres mateixos quins són aquests espais i per què ens els recomana!

> Consulteu el mapa de la #BlogosferaTGN aquí.
Visiteu l’entrada aquí.

Text: Rosa Comes
Imatges: Laia Marín – Tarragona Cultura i Darío Cobacho

fundacio-topromi-1024x736

Els bloguers que fins ara han passat per la #BlogosferaTGN han estat:

> Laia Díaz: Històries d’una càmera
> Azahara Palomares: Varmt Igen
> David Oliete
> Rosa Casas: El bloc de la Jaka
> María Sagredo: Tarragona IN
Cultius Culturals
> Emilio Barruz
> Explay.es
> Hola Tarragona
> Carles Marquès: Escenaris de terra
> Adrià Borràs
Antoni Coll
Màrius Domingo: Altacapa
> Rafael López-Monné: Vistes
> Gatekeeper
> 
Cinta S. Bellmunt
> Carles Llop: La bola infinita
> Mercè Samper: El meu raconet
> Emili Samper: La Batcova
> Iris C. Lago: Des bouts des miroir
> David Aresté: Metal Symphony
> Roser Pros-Roca: La conspiració de la cultura