Un recorregut pels passos de la Setmana Santa

Conèixer com la Guerra Civil va afectar la Setmana Santa Tarragonina, descobrir la participació de Jujol en els misteris de les confraries tarragonines o, simplement, tenir més elements per admirar un gran conjunt de talles artístiques. Auriga Serveis Culturals ofereix a partir de Diumenge de Rams una visita guiada per conèixer els detalls de bona part de les vint imatges de la Processó del Sant Enterrament.

La iniciativa es va posar en marxa l’any passat i, a causa de la bona acollida, s’ha programat novament per a enguany. Les visites, que tenen una durada aproximada d’hora i mitja, s’han programat des d’aquest diumenge fins al Divendres Sant en català i castellà i recorren les esglésies de Sant Llorenç, Sant Agustí, Sant Miquel del Pla i el Col·legi d’Enginyers. És preferible reservar la plaça prèviament.

Continua llegint

“Hi ha nens que són autèntics experts del món romà”

El Sarcòfag d’Hipòlit és un dels principals punts d’atracció de la visita a la Torre del Pretori de Tarragona. Trobat per casualitat el 1948 al fons del mar, a la zona de la Punta de la Mora, les parets d’aquesta espectacular peça de marbre expliquen el mite d’Hipòlit i Fedra, una de les històries més conegudes de la mitologia grega i que els romans van recollir com a seva. Però quina és la història d’aquest amor impossible que va enfurismar els déus? Auriga Serveis Culturals ens ofereix l’oportunitat de descobrir-la aquests dies, en el marc de Tarraco Viva.

Si treballes tot l’any amb el patrimoni de la ciutat, no pots donar l’esquena al festival romà de Tarragona. Al contrari, t’hi aboques amb totes les forces. Per aquest motiu, aquesta empresa especialitzada en la difusió cultural ha organitzat diferents activitats per a tots els públics. La proposta més ambiciosa, novetat d’enguany, és El mite del Sarcòfag d’Hipòlit, una lectura dramatitzada d’obres de Sèneca i Eurípides a càrrec de sis actors. Com que l’acte tindrà lloc aquest cap de setmana a la mateixa sala del Sarcòfag, els espectadors tindran la sensació de viure un diàleg entre l’obra i els textos clàssics. No hi faltaran, en plena celebració de l’any del seu centenari, les referències a Salvador Espriu, qui va abordar el mite en una de les seves peces teatrals.

Continua llegint