Joan Abella: “El gest captat et pot fer reviure el que t’ha donat aquell precís moment del directe”

Joan Abella va néixer cap al migdia del 19 d’agost de 1962 a Lleida. Viu al barri del Port de Tarragona des de en fa catorze i treballa de subaltern en un institut de secundària del Vendrell. La seva afició per la fotografia li ve de lluny, com la que sent per la música, que, tal com ell mateix diu, “és gairebé l’únic art que connecta directament amb mi sense passar pel cervell”. Les imatges del Joan es poden tallar amb un ganivet. La densitat en la textura i la densitat emocional que hi aconsegueix les fan excepcionals. Són retrats del gest i de la natura, que tenen el do d’atrapar la mirada de l’observador i guiar-la cap a aquell detall en què el fotògraf es vol focalitzar.

Aquest mes, podrem gaudir del seu talent a les xarxes de Tarragona Cultura, on mostrarà una sèrie com a Fotògraf Convidat dedicada a la música. Si llegiu l’entrevista que li hem fet, hi descobrireu bones reflexions sobre el tema de la imatge…

Continua llegint

La ‘Reina’ inaugura la Capsa de Música

L’Associació de Músics de Tarragona (aMt) homenatjarà aquest divendres 22 de juny el grup Queen en el ja tradicional concert del Dia de la Música. Una setzena de formacions locals versionaran 30 cançons de la mítica banda britànica. L’espectacle servirà, a més, per estrenar la Capsa de Música, el nou recinte de la Tabacalera en el qual els músics tarragonins tenen moltes esperances dipositades.

Ja fa diversos anys que l’aMt té el costum de celebrar el Dia de la Música coordinant un concert en què les bandes de la ciutat versionen un mateix artista o cançons d’un mateix estil. D’aquesta manera, els músics tarragonins ja han portat al seu terreny els Beatles, Elvis Presley o Bob Marley, així com les cançons del pop rock fet a Catalunya o de la Movida madrileña.

Continua llegint