L’Associació de Músics de Tarragona (aMt) homenatjarà aquest divendres 22 de juny el grup Queen en el ja tradicional concert del Dia de la Música. Una setzena de formacions locals versionaran 30 cançons de la mítica banda britànica. L’espectacle servirà, a més, per estrenar la Capsa de Música, el nou recinte de la Tabacalera en el qual els músics tarragonins tenen moltes esperances dipositades.

Ja fa diversos anys que l’aMt té el costum de celebrar el Dia de la Música coordinant un concert en què les bandes de la ciutat versionen un mateix artista o cançons d’un mateix estil. D’aquesta manera, els músics tarragonins ja han portat al seu terreny els Beatles, Elvis Presley o Bob Marley, així com les cançons del pop rock fet a Catalunya o de la Movida madrileña.

Intentem reivindicar la música popular com a cultura, que de vegades queda en un segon pla, i mostrar el potencial de les bandes de Tarragona, que n’hi ha moltes i de gran qualitat”, explica Chus Cano, vocalista del grup Z-30 i vocal de l’aMt. Amb motiu del 40è aniversari del naixement de Queen, en aquesta ocasió s’han decantat per fer un monogràfic del grup liderat per Freddie Mercury.

Durant més de dues hores, bandes històriques tarragonines com els NLS! o els Dique Seco (hereus de la Perra Gorda), cantautors com Alberto Grima o noves formacions com els Euler portaran les cançons del grup britànic al seu terreny. “Escoltarem algunes cançons en castellà o temes a ritmes de bossanova, segons la visió de cada grup“, explica Cano. El concert s’acabarà amb l’actuació dels aMt All Stars, una selecció de músics dels diferents grups que interpretaran dos himnes indispensables: “We will rock you” i “We are the champions”.

Imatge del concert del Dia de la Música 2010, dedicat a Elvis Presley i celebrat a la plaça del Rei

Volem que Tarragona gaudeixi de la música i per això hem preparat un esdeveniment molt professional. De fet, per a moltes de les bandes serà una bona oportunitat per tocar davant de tanta gent, assajar els canvis d’escenari… Tot plegat lliga amb la feina de formació que fem des de l’Associació”, remarca Cano.

El concert del Dia de la Música ha tingut lloc en diferents indrets al llarg dels darrers anys, com la plaça de la Font o la plaça del Rei. Enguany es traslladarà a la Capsa de Música, el nou equipament ubicat en un dels magatzems de l’antiga Tabacalera, que s’inaugurarà oficialment aquest dijous, un dia abans del concert.

La Capsa de Música serà molt més que una sala de concerts amb capacitat per a 500 persones. L’espai també inclou bucs d’assaig, sales de formació, un estudi de gravació i altres instal·lacions que en breu seran gestionades per la mateixa aMt. Properament allí també s’ubicarà l’Oficina d’Atenció al Músic, per donar assessorament en qüestions artístiques o, fins i tot, administratives i legals. “Intentem dignificar el músic i el món de la música. La Capsa no només serà un espai de cultura, sinó que intentarem que també pugui generar negoci a la ciutat”, clou Cano.