Un dissabte ple d’art

Sovint tenim la idea que l’art és complicat, que darrere seu s’hi amaguen missatges ocults, transcendentals i difícils d’entendre. Però el cert és que l’art no té tant de secret i que, si et relaxes i deixes anar la mirada, sigui davant d’un quadre, d’una fotografia o d’un grafit, és molt possible que et sorprenguis, que t’impactis o que, simplement, t’ho passis bé.

Així, doncs, malgrat que algunes manifestacions artístiques pot ser que siguin una mica difícils de desxifrar, també és cert que, quan es tracta de bones propostes, tots hi podem trobar alguna cosa que ens agradi, algun detall que ens generi sensacions i emocions determinades o simplement bellesa estètica que ens entra directa a la retina. Per això, avui, us fem una proposta per a aquest dissabte que ve que combina art, passeig, un bon dinar i una sobretaula aparentment tranquil·la. Voleu fer la ruta amb nosaltres?

Continua llegint

La imatge de la ciutat també és sonora

El blog de Ciutat Sonora acull, des d’avui, tots els vídeos i arxius sonors relatius a la intervenció artística ideada per Miquel Àngel Marín dins d’aquest projecte d’El Teler de Llum. El Centre d’Art de Tarragona va encarregar l’any passat aquesta acció sonora al músic i escriptor, que va dibuixar un Mapa d’afectes de Tarragona mitjançant el traç d’una ruta per diverses cases d’amics seus.

La major part de vegades la visió que tenim d’una ciutat i dels llocs que hi visitem ve determinada per motius molt subjectius, com, per exemple, les amistats que hi mantenim. Així, doncs, les ciutats es presenten amb unes rutes oficials que ens mostren les “meravelles” que contenen, però alhora enclouen multitud de circuits alternatius dictats per les emocions de cadascú de nosaltres.

Continua llegint

“Quan parlo d’art, intento escriure perquè un nen ho pugui entendre”

Esther Canals (Tarragona, 30 anys) és un referent de moltes mogudes de l’art contemporani a la ciutat. Aquesta tardor ha donat un pas endavant i, conjuntament amb Joan Rioné, coordina la Capsa Ambulant d’Artistes, un dels projectes de mediació promoguts des d’El Teler de Llum – Centre d’Art de Tarragona. La Capsa, l’art i Tarragona són els principals temes d’aquesta conversa, que complementa la seva intervenció a l’últim número del butlletí Fan de TGN.

Com valoreu els primers mesos de funcionament de la Capsa Ambulant d’Artistes?

El balanç és molt positiu perquè estem trobant moltes coses més enllà del que ens esperàvem. La Capsa Ambulant és un projecte de mediació i, per tant, ens esperàvem estar al mig dels que creen i dels que poden rebre les creacions. Estem molt contents del resultat de les accions públiques: de la resposta de la gent, de les intervencions, de com funciona la Capsa… El resultat que pretenem és el d’oferir una història múltiple, un mosaic sumant les intervencions dels protagonistes i de les veus convidades. I pel que fa a les activitats pedagògiques, estem encara més satisfets. Amb els últims, per exemple, amb els Mènsula, vam anar, d’una banda, a la URV amb alumnes de Comunicació i, de l’altra, a nens de sisè de l’Escola Torreforta, de tal manera que es va haver d’adaptar el discurs. També hem anat al centre de menors, a la presó… La gent està molt contenta que els portis aquest microunivers creatiu.

Continua llegint