Arts visualsBloc

Un dissabte ple d’art

Fotografia, art i bon menjar en una ruta tarragonina per al proper cap de setmana
28/05/2015

Sovint tenim la idea que l’art és complicat, que darrere seu s’hi amaguen missatges ocults, transcendentals i difícils d’entendre. Però el cert és que l’art no té tant de secret i que, si et relaxes i deixes anar la mirada, sigui davant d’un quadre, d’una fotografia o d’un grafit, és molt possible que et sorprenguis, que t’impactis o que, simplement, t’ho passis bé.

Així, doncs, malgrat que algunes manifestacions artístiques pot ser que siguin una mica difícils de desxifrar, també és cert que, quan es tracta de bones propostes, tots hi podem trobar alguna cosa que ens agradi, algun detall que ens generi sensacions i emocions determinades o simplement bellesa estètica que ens entra directa a la retina. Per això, avui, us fem una proposta per a aquest dissabte que ve que combina art, passeig, un bon dinar i una sobretaula aparentment tranquil·la. Voleu fer la ruta amb nosaltres?

Foto. Christopher Taylor

Foto. Christopher Taylor

> 10 h
Us recomanem que comenceu el recorregut a la Casa Canals, al c. d’en Granada 11, on trobareu, gràcies a la incansable Fundació Forvm, una exposició fotogràfica que us traslladarà a Islàndia i al passat familiar de la dona de Christopher Taylor, l’autor de les imatges. “Steinholt. Una història dels orígens dels noms” és el títol de la mostra, que us enviarà flaixos plens de contrastos, silencis i sensacions inhòspites.

 

> 12 h
Després d’aquesta immersió interior i interna per conèixer una terra si més no inclement, us proposem que sortiu al carrer (que ja serà el migdia) i feu una passejada fins a l’Hort del Circ, al c. dels Ferrers núm. 23, on, a les 12 h del migdia, sortirà, literalment, de dins d’una Capsa Ambulant d’Artistes, el Nil Bartolozzi, un il·lustrador jove que té moltes coses a dir i a inventar. Es tracta d’una de les accions que aquest projecte organitza en el marc d’El Teler de Llum, del Centre d’Art de Tarragona, amb la voluntat, precisament, de trencar prejudicis sobre l’art. Coneixereu els treballs d’aquest artista i, a més, descobrireu, si no hi heu estat mai, un hort urbà excepcional enmig de la Part Alta de Tarragona. Què voleu més?

Foto: L'Hort del Circ

Foto: L’Hort del Circ

> 13.30 h
Ja s’acosta l’hora de dinar i, com que farà bon temps, us proposem que baixeu cap a mar, cap al Serrallo, on, de ben segur, trobareu algun lloc per fer un arròs o algun altre plat que us vingui de gust. Per arribar-hi, però, us recomanem que passeu pel Pont de la Petxina, on, fa pocs dies, gràcies al col·lectiu Künstainer, l’Alba Rodríguez va enganxar-hi tota una sèrie de retrats que ha fet a diversos veïns del barri. La manera de fotografiar de l’Alba no us deixarà indiferents i probablement, en aquestes imatge, hi trobareu algun o altre conegut, perquè, després de setmanes de submergir-se en la seva comunitat, l’Alba ha trobat els personatges que creen la identitat del Serrallo. A través de l’art, com veieu, rebem una benvinguda càlida que humanitza el senyal urbà purament informatiu.

Foto: Jordi Abelló

Foto: Jordi Abelló

>17.30 h
Per a la sobretaula us proposem un petit passeig per pair bé el dinar. Si sortiu un altre cop pel Pont de la Petxina sereu molt a prop del darrer projecte de Murs que Parlen, un grafit d’Arnau Casanoves situat al carrer Torres Jordi, al mur de l’antiga fàbrica de La Sofrera, que és el punt de sortida d’algunes curses organitzades a la ciutat. El missatge de l’Arnau és crític, però alhora esperançador. Quedeu-vos només amb un detall: sota els peus dels corredors a punt d’estavellar-se els uns contra els altres hi ha larves, que representen les noves generacions sense oportunitats; les larves, però, com sabeu, s’acaben convertint en crisàlides…

Foto: Polígon Cultural

Foto: Polígon Cultural


> 18 h

I, finalment, tanquem aquest passeig artístic de dissabte en un jardí, el de la Tabacalera. Ens podem asseure a la gespa i contemplar, tranquil·lament, a la gran pantalla adjunta a l’edifici, la darrera projecció del fotògraf Pep Escoda, La força de les plantes, un projecte fet a Miami, Florida, que documenta la capacitat de la vegetació de créixer contra tot pronòstic i apropiar-se de l’asfalt. Són imatges plenes de bellesa i poètica que, de manera fugaç (penseu a arribar-hi amb una mica de temps, perquè a les 18 h comença i dura pocs minuts), ens fa pensar en les tensions que es generen entre la natura i la comoditat humana. La podreu tornar a veure a les 16, a les 20 i a les 22 h.

Foto: Jordi Abelló

Foto: Jordi Abelló

Us hi animeu? Penseu que, si decidiu fer la ruta que us recomanem un altre cap de setmana, us perdreu l’acte de la Capsa Ambulant, però fins al 14 de juny encara podreu gaudir de la resta de propostes.

Text: Rosa Comes
Imatges: Capsa Ambulant d’Artistes, Christopher Taylor – Fundació Forvm,
Jordi Abelló i Polígon Cultural



1 Comentari

  1. Rosa Casas
    28/05/2015 Respon

    m'encanta !!!

Deixa un comentari