Una dotzena de cultures via mòbil

“Marenkalma? Quins noms tan estranys que es posen!”, exclamava, estranyada, una dona des del fons del Cafè Metropol. Probablement era l’única que no coneixia tots els protagonistes de l’acte. Perquè, siguem francs, els usuaris d’Instagram acostumen a estar enganxats a aquesta xarxa social, que defensen a capa i espasa. De fet, hi estan enganxats com la majoria de gent amb les seves respectives aficions. Passa que la seva és compartir fotografies en un club amb més de 300 milions d’usuaris arreu del món, que té una gran repercussió mediàtica i que, en molts casos, fomenta valors artístics. Per aquests motius, l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona ha fet una aposta per tenir una presència important a aquesta xarxa, tot fomentant, per exemple, iniciatives com El Fotògraf Convidat, que ahir va cloure un any intens inaugurant una exposició resum a la Rambla Nova.

La idea d’El Fotògraf Convidat és ben senzilla: oferir a un fotògraf de la ciutat, que estigui present en aquesta xarxa social, la possibilitat de compartir la seva visió de la cultura mitjançant cinc fotografies que es pengen cada mes a les xarxes socials municipals. La iniciativa va començar l’any 2013 però ha estat aquest 2014 quan s’ha consolidat plenament. En total, 60 fotografies. I, com a prova del talent dels artistes, fugint dels tòpics d’Instagram: sense abús dels filtres, sense fotos de gats, sense imatges de peus, sense postes de sol… Bé, alguna posta de sol sí que hem vist, però sempre justificada!

Continua llegint

“Faig fotografies per instint!”

Emilio Barruz és força tímid i home de poques paraules. Potser aquesta discreció el permet passar desapercebut i fer grans fotografies de la ciutat, com demostra gairebé diàriament al seu perfil d’Instagram. Aquest juliol és el Fotògraf Convidat de Tarragona Cultura, i ja està desenvolupant una interessant sèrie d’imatges en què uneix Ankor, un dels grups de música de la ciutat de més èxit, amb els racons més emblemàtics de Tarragona.

Si haguessis d’escollir entre la fotografia, la música i el futbol, amb què et quedaries?

Últimament amb la fotografia. L’he decobert fa poc però m’apassiona. Sempre havia fet fotos a nivell d’usuari, com les típiques imatges de les vacances, però gràcies a Instagram ara hi dedico moltes hores.

Com es fa per reflectir en una imatge, sense so, el que passa en un bon concert?

Doncs no ho sé. Simplement intento fer fotos que m’agradin i que transmetin el que els artistes fan damunt de l’escenari.

Continua llegint