Un any ple de fans de TGN

Encarem ja la recta final d’aquest any 2014 amb la publicació del nostre quaranta-cinquè storify #FandeTGN. Des del mes de febrer hem anat compartint, cada dilluns, un resum de les vostres recomanacions i impressions de la setmana i, passat el temps, ens queda una sensació: la de viure en una ciutat en moviment cultural continu, on la gent es motiva faci sol o plogui, faci calor o faci fred.

Aquesta setmana, com és habitual, es reflecteix una bona varietat d’actes per a diversos gustos i públics, però hi hem dedicat un apartat especial a l’exposició “Souls”, d’Enric Llevat, que es va inaugurar el passat divendres al Museu d’Art Modern i que va rebre la visita d’un grup d’instagramers que l’han promocionat a la xarxa. També cal destacar-hi, com sempre, les imatges de les actuacions que tenen lloc, setmana rere setmana, al Cafè Metropol, un nucli cultural de la ciutat que ha esdevingut imprescindible.

Gràcies a tots i a totes, un cop més, per recomanar-nos cultura amb #FandeTGN! I recordeu que avui també ha sortit publicat el nou número del nostre butlletí digital, que us porta més recomanacions per als mesos de desembre i gener.

Foto: Carles Llop (@labolainfinita)

Continua llegint

“M’agrada deixar les obres obertes a la imaginació del públic”

Enric Llevat (Tarragona, 1977) acumula ja una llarga trajectòria com a artista visual, que l’ha portat a ser un dels noms més reconeguts al territori. Combina la seva faceta artística amb la docència i el treball com a guia turístic. A les portes d’un 2014 especialment intens per a ell, serà el protagonista del segon número del butlletí #FandeTGN. Per aquest motiu repassem amb ell la seva obra i projectes de futur.

Darrerament treballes amb línies, que poden acabar adaptant formes diverses. Què és el que t’atrau d’aquest concepte?

Les línies van sorgir fa molts anys, quan estudiava a l’Escola Massana de Barcelona, com a resultat de la cerca d’un llenguatge expressiu propi. Anava tendint cap a una abstracció de la realitat i em vaig acabar quedant amb les línies, que juguen entre elles representant, a nivell global, la societat. Les línies, com a societat, es reuneixen, lluiten… Són actes socials en què cada persona és una línia. Tinc altres facetes, però la línia, sobretot en blanc i negre i en tinta xinesa, és el meu llenguatge més recurrent.

Continua llegint