Llarga vida al swing!

Fa dos anys va néixer a la ciutat una associació que mou les passions de molta gent, cada cop més. Parlem de TGNswing, una entitat que es va crear fruit de la inquietud dels alumnes de la primera escola de lindy hop a Tarragona, la Tarraco Hop de la Sala Zero. Aquells alumnes, cada cop més “enganxats” a aquest tipus de ball, van sentir la necessitat dedicar-hi més d’una hora a la setmana i així és com van decidir promoure el swing, els balls i les activitats que s’hi relacionen i omplir un buit que hi havia a la ciutat.

Enmig de l’atmosfera jazz del Festival de Dixieland que estem vivint en carrers, places i bars, avui publiquem una entrevista que us ajudarà a conèixer millor una associació que celebra aniversari i que mourà i us farà moure l’esquelet en diversos actes del Festival fins al diumenge. Parlem amb el seu president, Gerard Jover…

Continua llegint

Un març replet de melodies que omplen els locals de la ciutat

Darrerament, la programació en l’escena musical de la ciutat ha anat en augment. Els programadors i agents culturals de Tarragona ho fan possible setmana rere setmana. Els locals i teatres de la ciutat aposten, també, per la música en viu i això es pot percebre en l’extensa cartellera musical d’aquest mes de març. La música i els espais d’oci tarragonins han creuat els seus camins i han decidit omplir tots els racons de la ciutat de diverses melodies amb estils ben eclèctics dins d’un mes de març carregat de concerts.

Nosaltres hem volgut fer un recull d’aquesta àmplia oferta musical amb una selecció de diverses propostes per a tots els gustos i que, durant tot aquest mes, prometen despertar-nos els sentits i destapar-nos l’oïda.

Continua llegint

“Roger Benet s’atreveix a fer dalt de l’escenari el que Roger Conesa no faria”

El músic tarragoní Roger Benet (nom artístic de Roger Conesa) enllesteix aquests dies un concert ben especial. Coincidint amb els deu anys de trajectòria el dia 11 d’abril presenta en directe Ciutòpolis, un disc conceptual en el qual ha treballat en els darrers quatre anys. I ho fa amb un concert especial al Teatre Metropol acompanyat de la Vicens Martín Dream Big Band. Benet serà, a més, el protagonista del tercer número del butlletí electrònic #FandeTGN, que es publicarà el dilluns 31 de març, i, sota les sigles RC, el Tuitaire Convidat del Festival Internacional de Dixieland d’enguany.

Ciutòpolis és un projecte de llarg recorregut que finalment ara veurà la llum. Estàs content del resultat final?

Sí, molt! Aquests dies estem corrent molt per arribar a la presentació del disc, que serà el dia 11 d’abril coincidint amb el concert del Metropol, i estic molt content de com sona. Ja hem fet un primer concert a Barcelona, al Festival Barnasants, però només vam tocar-ne alguna cançó amb el Jorge Varela.

Continua llegint