Darrerament, la programació en l’escena musical de la ciutat ha anat en augment. Els programadors i agents culturals de Tarragona ho fan possible setmana rere setmana. Els locals i teatres de la ciutat aposten, també, per la música en viu i això es pot percebre en l’extensa cartellera musical d’aquest mes de març. La música i els espais d’oci tarragonins han creuat els seus camins i han decidit omplir tots els racons de la ciutat de diverses melodies amb estils ben eclèctics dins d’un mes de març carregat de concerts.

Nosaltres hem volgut fer un recull d’aquesta àmplia oferta musical amb una selecció de diverses propostes per a tots els gustos i que, durant tot aquest mes, prometen despertar-nos els sentits i destapar-nos l’oïda.

  • La setmana passada coneixíem el cartell de la segona edició del 2n TGN Soul City que, de la mà de Vòrtex produccions, es durà a terme durant els dies 26, 27 i 28 de març a la Sala Zero i a la Sala El Cau. El ritme del gènere soul s’apoderarà de nosaltres durant aquests tres dies amb tres bandes ben suculentes. Per un costat, la formació del llegendari grup victorià de rhythm and blues, The Allnighters, aterrarà el dijous, 26 de març (21 h), a la Sala El Cau. Per un altre costat, els incombustibles barcelonins Flamingo Tours preveuen fer-nos ballar amb els seus aires més salvatges i arriben el divendres, 27 de març (23 h), a la Sala Zero. Finalment, l’últim grup, i el que encapçala la llista d’aquest cicle, són els veterans Fundación Tony Manero, que amb els seus sons de disco-funk i un directe d’allò més festiu, dóna a entreveure que faran moure l’esquelet i així conclouran aquest cicle tan rítmic a la Sala Zero el 28 de març a partir de les 23 h.

Cartell Soul City

  • D’una altra banda, de la programació de la Sala Zero també en destaquem el Radar Palmfest, que aquest mes ens portarà el concert d’una de les bandes més puntals de l’actual escena musical catalana: Mishima hi actuarà la nit del 20 de març. A més, si sou més de rock’n’roll, no podeu deixar escapar els concerts que ofereix periòdicament el Bule Bule Club. Aquest mes, el 13 de març, portarà un cartell triple amb les bandes The Gundown, Thee Vertigos i The Mobbs.
  • Si us atrau més la idea d’escoltar bona música en directe asseguts, el Teatre El Magatzem, a banda de la seva àmplia programació de caire teatral i d’espectacles per a tots els públics, aquest mes també ofereix un concert el dissabte 7 de març a les 20.30 h. Les cançons íntimes de la compositora i cantant Maria Rodés embolcallaran el teatre del carrer Reding amb un repertori propi i algunes versions de diferent procedència. Tot plegat esdevindrà en un concert molt proper.
  • També s’hi ha sumat l’espai cultural del Cafè Metropol i la Curiosa, que, com sempre, amb les seves propostes culturals i gastronòmiques, mostren una programació ben completa. A través de la segona edició del Cicle de Concerts Núria Delclòs, Clàssica al Cafè, que vol recordar a la pianista tarragonina que porta el mateix nom, alterna una gamma de formacions molt divergents donant valor a projectes joves i de qualitat, alguns del territori, en un concert mensual. La cita d’aquest mes serà la del dia 8 de març a les 19 h amb el duet de guitarra i flauta travessera Duo From Silence, que ens obrirà l’oïda al compàs de la seva música contemporània.

Duo From Silence

  • Finalment, el centre cultural del Cafè La Cantonada, que combina l’oferta de restauració amb les activitats culturals, també s’aboca a la música en directe. El pop-folk del barceloní Steven Munar (el 7 de març a les 22 h) i un concert de gospel de l’Aula Músics de Tarragona, el 21 de març a les 22.30 h, són alguns dels concerts programats per a aquest mes.

Cal destacar, també, que ben aviat es revelarà la programació completa del 21è Festival Internacional de Dixieland de Tarragona, que, del 25 al 29 de març, omplirà de música els carrers. Un dels concerts que no us podeu perdre, si us agrada la música swing, és el que oferirà The Original Glenn Miller Orchestra com a espectacle inaugural, el 25 de març, dimecres, a les 21 h al Teatre Tarragona. Els clàssics reviuran amb cançons del mític músic nordamericà Glenn Miller, acompanyat per The Irresistibles Andrews Sisters i el ballet The Jiving Lindy Hoppers. Com podeu veure, aquest mes tenim música en directe assegurada per una bona estona!

Text i imatges de Tarragona Cultura: Laia Marín

TGNcultura - Laia Marín Dixieland 2014