Tecnologia i identitat

Des de l’any 2006, l’IPHES, l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social, es dedica a realitzar programes de recerca científica des de les Ciències de la Terra i de la Vida i a promoure’n la socialització. Això vol dir que aquesta entitat de referència en el món científic ha esmerçat, des de sempre, molts esforços per explicar els resultats a què va arribant, amb la voluntat de fer que un públic molt general entengui i gaudeixi de les seves descobertes al voltant de l’evolució de les societats humanes.

Aquest Institut que, sens dubte, ha situat Tarragona en un lloc rellevant dins del mapa científic, és el convidat de la #BlogosferaTGN aquesta setmana. Amb la voluntat constant de la institució de compartir el coneixement que va acumulant, i en representació de l’entitat, la Cinta S. Bellmunt, responsable de comunicació, ens presenta el blog convidat mitjançant un objecte que du darrere una forta càrrega simbòlica…

Continua llegint

El plaer d’observar

Després d’un parèntesi estiuenc, reprenem la ruta emocional per Tarragona de la mà dels bloguers més actius de la nostra zona. I, concretament, aquesta setmana ho fem amb la bloguera Cinta S. Bellmunt, una periodista que es passa mitja vida comunicant i apropant la ciència a les persones, a través del seu blog i de les xarxes socials. Prolífica de paraules i de pensaments, la Cinta és generosa tant adquirint com compartint el coneixement i, per tal de presentar-se en aquest blog, ha triat un objecte que, precisament, dóna cobertura al seu deler de doble direcció:

L’ipad ha estat l’eina més revolucionària que ha entrat en la meva vida. Amb ella m’aixeco, passo el dia i vaig a dormir. Si un dia surto, ni que sigui per fer un petit encàrrec, i me la deixo, sembla que em falti part de mi. I per què? Perquè em sembla fantàstic que en un únic aparell pugui rebre i contestar diferents tipus de missatges, navegar per Internet, llegir llibres, veure la tele, escoltar la ràdio, documentar-me, sentir de cop i volta que algú em busca o em saluda, mirar les meves cites, captar instants, saber com està o què fa algú que està a prop o molt lluny, quan i com jo vull… Sigui per feina o per ús personal, ella sempre és allí. Et fa companyia, t’obre les portes al món, funciona les 24 hores del dia els 365 dies de l’any… Mai no es queixa, és ràpida i molt eficient. Ideal per a una illa deserta i compartir amb ella, i a través d’ella, tot el seguit d’emocions que la vida ens procura.

Continua llegint