Buscant agradar el públic

Els músics de jazz locals disposen aquests dies, amb la primera edició del ‘Jazz amb l’Estudi‘, d’un bon aparador. Coincidint amb els primers concerts d’aquest cicle hem parlat amb dos músics tarragonins, joves però ja amb una llarga experiència a les seves espatlles. Són Xavi de la Salud, actualment a la Small River Dixie, i Raül Cid, que durant molts anys també va formar part d’aquesta banda, però que recentment ha engegat un nou projecte, la Stromboli Jazz Band. Amb tots dos parlem d’aquest nou festival i de la seva activitat, cada dia, com a músics.

Com afronteu els vostres concerts en el cicle ‘Jazz amb l’Estudi’?

Xavi de la Salud: És una bona oportunitat de cara a la ciutat. Durant la resta de l’any costa molt poder tocar a la teva ciutat i per això propostes com aquesta o, fins l’any passat, el Festival Internacional de Dixieland, et permeten tocar al teu entorn, amb els teus amics i familiars.
Raül Cid: Ens trobem amb una sobredosi de música concentrada en quatre dies. Hi ha algun concert com un bolet fora d’aquestes dates però, en general, tenim més oportunitats de tocar a fora que no pas aquí. S’agraeixen molt iniciatives com aquesta però s’hauria de tenir en compte que la resta de l’any hi ha formacions que poden oferir un bon espectacle.
Xavi: S’ha d’agrair l’aposta personal del Paco París i de l’Estudi, que després va rebre el suport de l’Ajuntament. Tant de bo que de cicles com aquests, d’entitats privades, n’hi hagi molts més.

Continua llegint

Jazz amb l’Estudi

El que havia de ser una sèrie de concerts dels grups d’una escola de música de Tarragona s’ha convertit en tot un cicle amb 25 concerts en 21 espais diferents de la ciutat. El cicle Jazz amb l’Estudi, que tindrà lloc del 12 al 15 d’abril, neix, doncs, amb empenta.

L’escola que ho ha impulsat tot és l’Estudi de Música, que tenia intenció de programar un parell de concerts de cadascuna de les seves Big Bands i, potser, “acompanyar-lo d’algun altre concert”, admet la directora de l’Estudi, Teresa Valls. El boca-orella va fer, però, que diferents bars i grups de música de la ciutat s’interessessin per la iniciativa i s’hi afegissin. “Al final hem hagut de dir que no a algunes propostes, però perquè havíem de tancar el programa per portar-lo a impremta”, lamenta Valls. De fet, el cicle s’ha gestat en cinc setmanes gràcies a la predisposició de locals, bandes i patrocinadors.

Continua llegint