El que havia de ser una sèrie de concerts dels grups d’una escola de música de Tarragona s’ha convertit en tot un cicle amb 25 concerts en 21 espais diferents de la ciutat. El cicle Jazz amb l’Estudi, que tindrà lloc del 12 al 15 d’abril, neix, doncs, amb empenta.

L’escola que ho ha impulsat tot és l’Estudi de Música, que tenia intenció de programar un parell de concerts de cadascuna de les seves Big Bands i, potser, “acompanyar-lo d’algun altre concert”, admet la directora de l’Estudi, Teresa Valls. El boca-orella va fer, però, que diferents bars i grups de música de la ciutat s’interessessin per la iniciativa i s’hi afegissin. “Al final hem hagut de dir que no a algunes propostes, però perquè havíem de tancar el programa per portar-lo a impremta”, lamenta Valls. De fet, el cicle s’ha gestat en cinc setmanes gràcies a la predisposició de locals, bandes i patrocinadors.

L’estrena d’aquest nou cicle coincideix amb la congelació del Festival Internacional de Dixieland, una veterana proposta musical per al mes d’abril però que enguany no se celebrarà. El Jazz amb l’Estudi no n’és, però, l’hereu directe: “El fet de no fer-se el Dixie ens va impulsar a promoure aquesta iniciativa. En qualsevol cas són dues propostes diferents. El Dixie sempre comptava amb estrelles internacionals i no és el nostre cas“.

D’aquesta manera, les bandes locals com la Pixi Dixi Band, Small River Dixie o Stromboli Jazz Band, entre d’altres, seran el puntal d’un cicle format bàsicament per concerts en bars i restaurants de la ciutat, però que també ofereix altres propostes, com sessions infantils o un pic-nic-jazz a l’Amfiteatre de Tarragona.

Aquest nou cicle s’inscriu en la Capital de la Cultura Catalana Tarragona 2012, ja que l’Estudi de Música i les diverses entitats participants volen fer visible i posar en valor el potencial musical de Tarragona en l’àmbit del jazz.

Per a més informació: