Típics i tòpics

Jordi Montejo, El Fotògraf Convidat del mes de juliol a les xarxes de Tarragona Cultura, ha creat una sèrie plena de sàtira i d’humor. Mitjançant els seus coneixements fotogràfics, la bona tècnica en la disciplina del fotomuntatge i el talent de la seva mirada, el Jordi ha preparat cinc imatges que són un compendi de tòpics instagramers, els quals resulten molt efectius i atractius a la xarxa si vols tenir un bon nombre de likes i de seguidors: selfies, art foodie, gadgets, postes de sol, reflexos, salts i contrallums van apareixent a mode de catàleg de temes a evitar si vols ser un instagramer original.

La proposta del Jordi, doncs, és un recorregut divertit per les temàtiques i les tècniques recurrents a Instagram, però no és només això, sinó també una sèrie d’alta qualitat que ens ha fet gaudir visualment. Gràcies, Jordi, per la teva col·laboració!

Continua llegint

Jordi Montejo: “Una bona foto ha de dir alguna cosa, ha de tindre un sentit”

Jordi Montejo va néixer l’1 de setembre de 1985 a Tarragona, la ciutat on viu. És fotògraf i retocador i les seves aficions principals són el cinema, les sèries i la música rock. La seva passió per la fotografia va sorgir quan va començar a estudiar disseny gràfic i, amb l’ús del Photoshop, va descobrir els fotomuntatges. Tal com ell mateix diu, “va ser un punt d’inflexió. Primer buscava imatges a Google, però entre resolucions baixes i copyrights, de seguida vaig voler fer els fotomuntatges amb les meves pròpies imatges”. Quan es va comprar la seva primera càmera, d’altra banda, “va sorgir l’interès de no només fer servir les imatges en aquest sentit, sinó de buscar la fotografia com tal i vaig començar a estudiar-la”.

La seva galeria és perfeccionista. Si hi doneu un cop d’ull, els fotomuntatges són matisats, impecables, i la seva fotografia també ho és: treballa intensament els blancs i negres i les imatges en color traslladen una recerca subtil però constant. Com el punt de vista, que, sens dubte, s’esforça per adoptar angles diferents de les coses.

Continua llegint