Aire fresc al Cau

Aquesta és una història més empresarial que no pas cultural. O, fins i tot, una història personal més que no pas empresarial. En qualsevol cas, la cultura queda aquí en un segon terme. I per què en parlem al blog de Tarragona Cultura? Doncs perquè el protagonista d’aquesta història està al darrere d’algunes de les mogudes festives-culturals més comentades dels últims temps a la ciutat. I no, no li agrada que l’associïn amb l’adjectiu cultural, però la seva història mereix igualment ser explicada. Aquest article no és cap joc de paraules amb poca gràcia, perquè aquesta història no és graciosa i el sotasignat en té més aviat poca, de gràcia. Però aquesta història comença de manera caòtica, desordenada i, si ens ho permeten, una mica enginyosa, perquè així és la conversa del protagonista d’aquesta història. I com que ell també és molt franc i directe ens estalviarem finalment els circumloquis: Jordi Viñolas, l’alma mater de La Pipel, s’ha fet càrrec des de fa unes setmanes del Cau i el mític local tarragoní ha iniciat un nou rumb que bé val la pena explicar.

Els que coneixen Jordi Viñolas són ben conscients de la seva personalitat abassegadora, amb una xerrameca aclarapant i plena de digressions, com si la seva llengua fos incapaç d’assimilar la velocitat de la seva ment. Perquè Viñolas pensa molt, i des de fa molt de temps. Ja a l’institut, mentre la immensa majoria aprofitava l’hora del pati per airejar-se i donar un tomb, ell es quedava al centre, davant de la perplexitat general, per muntar El Racó de l’Estudiant, un punt d’informació per a tota la comunitat educativa. El que aleshores era vist com una excentricitat encaixa ara amb la seva personalitat de feriante, com s’autodenomina. Aquest interès gairebé innat per projectar coses l’ha portat a fer-les quan n’ha tingut l’oportunitat. I tant si les ha fet! Des de La Pipel ha liderat la nova etapa de la Baixada del Pajaritu i la Sindriada, estendards d’una manera de fer que s’ha estès a bona part del teixit festiu de la ciutat.

Continua llegint

“Hi ha mancances de creativitat”

Parlant amb Jordi Viñolas (29 anys), sembla mentida que La Pipel tingui poc més de dos anys de vida. Potser perquè bona part de les activitats que han promogut durant aquest temps (Baixada del Pajaritu, Sindriada, #PostureigTecler) han quallat amb força en el circuit festiu de la ciutat. Treballador de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla, Viñolas presideix un grup d’amics que dedica bona part del seu temps lliure a passar-s’ho bé i a intentar fer-ho passar bé a la resta.

Avui l’entrevistem al blog perquè ell serà el protagonista del primer número d’un nou butlletí digital de recomanacions culturals que surt a la llum la setmana que ve, el Fan de TGN. Estigueu atents a les xarxes de Tarragona Cultura si voleu saber com serà aquest nou espai virtual i quines recomanacions ens hi farà per a aquest mes de febrer que ja arriba.

Això d’organitzar coses ja et ve de petit, oi?

Fins als dotze anys vaig estudiar a l’Escola Els Àngels, a Torreforta, i ja hi muntava coses. Recordo organitzar espectacles de titelles al col·legi per Nadal. I quan de crio anava a les festes d’aniversari sempre era l’encarregat de muntar el xou. Després, ja a l’institut, amb un grup de gent vam organitzar el Servei de l’Estudiant i una imitació del programa Furor amb alumnes i professors.

Continua llegint

La Sindriada renovada de La Pipel

Logotip del 'Fet a Tarragona'

Per combatre la sufocant calor d’aquests dies d’agost no cal congelar la casa amb l’aire condicionat a temperatures baixíssimes, com fa Josep Cuní en el seu plató siberià de televisió. Sortir al carrer i menjar un tall de síndria, per exemple, amb bon ambient i música en directe, pot ser una opció refrescant més atractiva. I això és el que ens proposen els organitzadors de la Sindriada, que aquest dissabte 17 d’agost, a la mitjanit, repartiran 600 quilos de meló d’aigua al Pla de la Seu.

Des que l’any passat la Pipel Entertaintment va assumir la responsabilitat d’organitzar l’acte, tal com afirmen fins i tot des del lloc web de l’Ajuntament , la Sindriada ha donat “un gir de cent vuitanta graus”. Renovada, amb aire fresc. L’edició anterior ja van canviar el format de l’esdeveniment, amb una oferta nocturna més sucosa, amb cercaviles i revetlla, i amb la creació d’una beguda pròpia — la Sindrieta— que enguany, segons assegura el president de l’entitat, Jordi Viñolas, volen “consolidar”. En aquesta nova edició caldrà afegir-hi, a més, un seguit d’activitats adreçades a tots els públics, que amenitzaran la festa a partir de les cinc de la tarda.

Continua llegint