A tots ens agrada anar de festa, però pocs s’atreveixen a preparar-les i, encara menys, saben com fer-ho. L’entitat tarragonina La Pipel Entertainment s’ha distingit en els darrers anys com un referent a l’hora d’organitzar amb èxit activitats populars, com la Baixada del Pajaritu per Carnaval o la Sindriada en el marc de Sant Magí. Amb un bagatge important a les espatlles, ara ja es veuen preparats per organitzar aquest juliol Generació Kesse, un taller per crear, produir i executar esdeveniments festius i culturals en el marc de l’Estiu Jove.

La Pipel no durarà sempre“, admet Jordi Viñolas, alma mater del grup. Generació Kesse no està pensat com una activitat per buscar un relleu, però sí que hi ha la voluntat de difondre els coneixements adquirits perquè la gent s’animi per muntar els seus propis saraus. Vint joves d’entre quinze i vint-i-quatre anys poden apuntar-se en aquest taller, que tindrà lloc del 15 al 26 de juliol (inscripcions obertes).

Imatge de conjunt dels integrants de La Pipel a la Baixada del PajarituDurant aquests deu dies els participants tindran l’oportunitat de comprovar que organitzar una festa no és tan senzill com pot semblar. S’han de tenir en compte qüestions com els permisos, la seguretat, la comunicació, el finançament, etc. Per aquest motiu, a banda dels mateixos components de La Pipel, durant el taller desfilaran especialistes locals en aquests temes per explicar la seva experiència i aconsellar els joves.

Tractant-se de La Pipel, era impossible que Generació Kesse fos un taller convencional. D’entrada, s’ha promocionat com un talent show, al més pur estil Operación Triunfo. Encara no sabem si hi haurà jurat o nominacions, però Viñolas assegura que hi haurà sorpreses. I com si fos una mena de pràctica final de taller, tots els participants tindran l’oportunitat de demostrar els coneixements adquirits preparant un acte previ a aquestes festes, de les quals en donaran més detalls en la presentació del taller que tindrà lloc aquest dijous 11 de juliol. Serà la primera oportunitat perquè la Generació Kesse gaudeixi i ens faci gaudir.

Jordi Suriñach