La classe magistral que tots haguéssim volgut tenir

Parles d’una sessió del Senat romà i la recrees amb desenes de personatges a escena. Fas referència a l’Ara Pacis, i per art de màgia apareix una rèplica a escala 1:1 que, a més, gira 360 graus per sorpresa absoluta dels espectadors. L’espectacle central d’aquesta edició de Tarraco Viva, August. El poder de la màscara, és un salt de qualitat important en les propostes de recreació del Festival. Si l’objectiu és explicar la història de la millor manera, les sessions del Recinte Firal del Palau de Congressos estan molt a prop de convertir-se en les millors classes possibles.

Amb el pas dels anys Tarraco Viva ha crescut (enguany, prop de 800 actes concentrats en tres setmanes!) incorporant propostes de tot tipus: jornades gastronòmiques, concerts, monòlegs d’un sol personatge, demostracions militars… Però si hi ha un model d’espectacle que defineix el Festival és aquell en què un narrador expert explica uns fets que el públic veu en directe perquè unes persones vestides d’època (si us plau, eviteu el verb disfressats) els representen. El mateix director del Festival, Magí Seritjol, exerceix aquest paper de narrador en moltes ocasions.

Continua llegint

Tarraco Viva entre bastidors

Prop de 400 activitats, més de 80.000 espectadors, un centenar de periodistes acreditats, gairebé 200.000 visites a la pàgina web… Les xifres de la darrera edició de Tarraco Viva, que de ben segur se superaran aquest 2012, donen una idea de la dimensió que està agafant el festival romà de Tarragona. “I encara no som on crec que hauríem de ser”, avança Magí Seritjol, ideòleg i director del festival.

Seritjol és l’única persona que treballa durant tot l’any perquè els onze dies de Tarraco Viva satisfacin totes les expectatives. Moltes setmanes per promoure noves activitats, tenir cura de la promoció del festival i escriure els guions d’algunes de les propostes. “Per elaborar el guió de Senatus m’he hagut de llegir uns 50 llibres”, assegura Seritjol. Molt de material per intentar explicar com era el principal òrgan de govern de la República romana a partir d’una sessió del 133 aC i en què noms com el de Tiberi Semproni Gran es barregen amb el de Sarah Palin.

Continua llegint