“Volem que l’escola de teatre d’El Magatzem sigui una referència a les comarques tarragonines”

Entrevistar Nani Blasco és una tasca complicada per al periodista. I ho és no perquè sigui difícil de localitzar o ofereixi un tracte difícil. Tot al contrari, és un exemple de predisposició. Passa que als seus quaranta-dos anys és l’home polifacètic per excel·lència, omnipresent en una gran majoria de saraus culturals, i és gairebé impossible poder condensar en un conversa d’una llargada raonable tots els seus vessants. Però la vida està plena de reptes i amb motiu de la seva col·laboració al darrer número del butlletí Fan de TGN hem intentat repassar els seus projectes actuals i la seva trajectòria.

Què fa algú diplomat en empresarials i que dirigia una empresa de transports amb vint treballadors en el camp de la gestió cultural?

De ben jove ja escrivia i estava embarcat en històries culturals, mentre que a l’estiu treballava a l’empresa familiar. Vaig començar a estudiar filosofia ,però em vaig passar a estudiar empresarials com volia la família i fins als trenta anys treballava en el negoci dels pares. En el moment que el meu pare es jubila i tinc pista lliure començo a dedicar-me al que volia, la gestió cultural.

Continua llegint

Històries de la Part Alta a diverses mans

El Joan Marimon és l’últim escombrer viu de Catalunya. Durant molts anys era habitual l’estampa de veure’l treballar al seu taller de la baixada del Roser de la Part Alta de Tarragona, fins al punt que molts turistes s’hi feien fotografies. La del Joan és una de les vuit històries recollides a l’exposició “Correspondències ciutadanes amb veïns de la Part Alta“, que es pot veure fins al 30 de setembre al Pati de Jaume I de Tarragona.

Fa un parell d’anys, l’equip de treballadors socials del Pla Integral de la Part Alta va elaborar un exhaustiu treball sobre la gent del barri, amb l’objectiu d’analitzar-ne la seva situació i millorar-ne l’atenció. L’exposició pretén fer visible part d’aquest treball i difondre algunes de les moltes vivències amagades en els carrers més antics de la ciutat.

Continua llegint