Un tomb a la cançó d’autor

Si hem de parlar sobre el DO, aquí en tenim un especialista“, bromeja Romain Alberteau. “Tres de tres!“, afegeix. I té tota la raó del món. El seu company Pablo Vidal ha guanyat tres de les darreres edicions del concurs musical DO Tarragona amb tres formacions diferents: The Transistor Arkestra, Lecirke i, ara, amb Harrison Ford Fiesta, que es van imposar en la final celebrada en plenes festes de Santa Tecla. Si el Pablo és un valor segur, el grup és aplicat i insistent. El 2012 ja havien estat finalistes del concurs, però el concert final no va acabar d’anar bé del tot. Un any després, rematen la feina i s’enduen un parell de bolos i 1.500 euros de premi.

Per repassar la història dels Harrison Ford Fiesta no ens hem de remuntar molt enrere, tot i que cadascun dels quatre membres del grup sí que acumulen una llarga trajectòria. A principis d’estiu de 2012 David Cobo (Los Glosters, Don Simón y Telefunken) rep l’encàrrec per tocar en un Record Store Day organitzat per la botiga Shiva Music. Amb una alineació encara canviant fa alguns concerts durant tot l’any, fins que al febrer d’enguany es fixa la formació actual, amb el francès Romain Alberteau, que s’encarrega de les composicions, i els també membres de Lecirke Pablo Vidal i César Meler.

Continua llegint

Vitalistes multiinstrumentals

Ja en teníem ganes! Feia temps que els anàvem al darrere i per fi ens han trucat“, admet, entre rialles, Pablo Vidal, un dels components de Lecirke. Sigui com sigui, aquest grup tarragoní tocarà aquest dissabte a la tarda al Minipop, el festival d’oci familiar de Tarragona que aquest cap de setmana arriba a la seva tercera edició. Serà una nova oportunitat per comprovar el bon estat de salut d’una formació que de mica en mica va guanyant adeptes, fascinats pel vitalisme que transmet la seva música.

Vitalisme. Hi penses molta estona i continua sent la paraula que millor defineix la seva música. La utilitzen ells mateixos i la llegeixes a les nombroses ressenyes a Internet. Les seves cançons, a mig camí entre el folk i el pop i amb lletres en anglès, transmet automàticament bon rotllo. “Gairebé ningú del grup ha estudiat música i quan expresses sentiments i no virtuosismes fas coses que realment sents i pots transmetre-ho a la gent“, explica Vidal. L’amplíssim reguitzell d’instruments que utilitzen, amb violins, acordions, percussions, glockenspiel, vents i el que convingui, els ajuden a conformar un so juganer i contagiós, clarament identificable.

Continua llegint