Acordions artístics

Lletres inconformistes, gerros acollidors amb els animals i viatges evocatius cap als blaus més infinits. Tot té cabuda en els llibrets de la col·lecció Plegats, el projecte d’autoedició impulsat per l’empresa tarragonina Mènsula Studio. El passat abril, coincidint amb la diada de Sant Jordi, se’n van presentar els tres primers números i ara se n’han publicat tres més, obra de tres joves creadores de la ciutat: Maria Jacas, Laia Marín i Mar Borrajo.

Un bon dia un ocell va decidir donar un nou ús a un gerro situat a l’entrada de la casa familiar de la il·lustradora Maria Jacas i va començar a fer un niu en el seu interior. Setmanes després en aquest indret poc usual van néixer unes cries de carboner comú. Malauradament, la mare va deixar d’aparèixer i les cries van acabar morint. Jacas ha recuperat aquesta història real per al seu plegat però s’ha permès donar-hi “un final feliç”, ja que al gerro també hi acaba florint una planta.

Continua llegint

Creativitat desplegable

L’estudi tarragoní Mènsula Studio ha publicat els primers números de la col·lecció “Plegats“, un nou projecte editorial que engloba la il·lustració, el disseny gràfic i la fotografia.

Concebuts com a llibrets desplegables de petites dimensions, cada exemplar de “Plegats” està creat per un artista diferent, que aprofita les peculiaritats del format per exposar la seva obra. “És un format curiós que té diferents tipus de lectura“, remarca Josep Serra, un dels impulsors del projecte.

Continua llegint