Carles Salvadó: “Amb ganes de compartir els valors per la tradició, la festa, la cultura i la fe, es pot esdevenir Portant de l’Aigua”

Carles Salvadó Baches (Tarragona, 1980) és un dels coordinadors dels Portants de l’Aigua de Tarragona i membre de la Confraria de Sant Magí.

Cuiner de professió, va cursar els seus estudis a l’Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils. Ha treballat en diversos restaurant de Catalunya que compten amb alguna estrella Michelin, va ser 10 anys cap de cuina de l’Hotel Imperial Tarraco i, actualment, és el cap de cuina de la Xarxa Social i Sanitària Santa Tecla.

També és membre actiu dels Diables Voramar-Víbria de Tarragona, col·laborador de les visites teatralitzades d’Argos Tarragona i portant del pas l’Oració a l’Hort de l’Associació La Salle Tarragona.

Continua llegint

Aigua i tradició

Acostar l’aigua de Sant Magí a aquelles persones que no podien permetre’s el viatge i l’estada a l’antiga hostatgeria de les fonts de la Brufaganya. Aquest és el propòsit de la baixada amb carros de l’aigua, tradició que va començar al segle XIX i que es va interrompre amb la Guerra Civil. L’any 1994 un grup de persones vinculades a la Confraria de Sant Magí van decidir recuperar la tradició i obsequiar la ciutat amb una de les estampes més boniques de les festes, de la qual enguany se’n compleix el 20è aniversari.

La majoria en vol per tradició. Alguns, fins i tot, encara avui en dia hi atribueixen propietats miraculoses. Sigui com sigui els 4.000 litres d’aigua que es baixen de l’ermita de Sant Magí de la Brufaganya, a Pontils, s’esgoten gairebé cada any amb celeritat. “Difícilment et trobaràs amb algú que es negui a una ampolleta d’aigua si l’hi ofereixes“, explica Vicenç Gabriel, president dels Portants de l’Aigua.

Continua llegint