Una dotzena de cultures via mòbil

“Marenkalma? Quins noms tan estranys que es posen!”, exclamava, estranyada, una dona des del fons del Cafè Metropol. Probablement era l’única que no coneixia tots els protagonistes de l’acte. Perquè, siguem francs, els usuaris d’Instagram acostumen a estar enganxats a aquesta xarxa social, que defensen a capa i espasa. De fet, hi estan enganxats com la majoria de gent amb les seves respectives aficions. Passa que la seva és compartir fotografies en un club amb més de 300 milions d’usuaris arreu del món, que té una gran repercussió mediàtica i que, en molts casos, fomenta valors artístics. Per aquests motius, l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona ha fet una aposta per tenir una presència important a aquesta xarxa, tot fomentant, per exemple, iniciatives com El Fotògraf Convidat, que ahir va cloure un any intens inaugurant una exposició resum a la Rambla Nova.

La idea d’El Fotògraf Convidat és ben senzilla: oferir a un fotògraf de la ciutat, que estigui present en aquesta xarxa social, la possibilitat de compartir la seva visió de la cultura mitjançant cinc fotografies que es pengen cada mes a les xarxes socials municipals. La iniciativa va començar l’any 2013 però ha estat aquest 2014 quan s’ha consolidat plenament. En total, 60 fotografies. I, com a prova del talent dels artistes, fugint dels tòpics d’Instagram: sense abús dels filtres, sense fotos de gats, sense imatges de peus, sense postes de sol… Bé, alguna posta de sol sí que hem vist, però sempre justificada!

Continua llegint

La quotidianitat més artística

La Rosa Casanova està enamorada de la fotografia des de ben petita i ara aprofita les oportunitats que ofereixen les noves tecnologies. Té l’habilitat de transformar objectes i paisatges quotidians en fotografies ben interessants que nodreixen un dels perfils tarragonins a Instagram més actius. Parlem amb ella per descobrir d’on prové aquesta fixació pel mar i l’arquitectura urbana i perquè ens avanci què ens oferirà com a Fotògrafa Convidada d’aquest gener.

Tinc entès que la passió per la fotografia ve de família.

Tota la vida he vist fer fotografia a casa i jo m’hi vaig aficionar de petita. Devia tenir deu o dotze anys quan la casa Kodak va organitzar a Tarragona el premi al millor reporter; ens vam ajuntar un grup de tres i vam guanyar. Recordo com ens van portar a Barcelona a veure la casa de la Kodak! Sempre he fet fotografia i el canvi de l’analògic al digital em va costar molt.

Continua llegint