L’última funció dels poderosos

Ens citen a la reunió dels homes més poderosos del planeta, però ja a la cua d’entrada ens trobem els actors Oriol Grau i Fermí Fernández obligant-nos a passar uns estrictes controls de seguretat. No és que Grau i Fernández no puguin ser poderosos, però per si teníem algun dubte queda clar que no assistirem a la reunió del Club Bilderberg, la cita anual dels homes més influents del món per decidir com augmentar les seves fortunes. La Sala Trono, com moltíssims teatres d’arreu de Catalunya, ha estat escenari de la reunió de Club Bildelberg, amb una ela intercalada, una sessió amb format cabaret molt més crítica i divertida. Aquest cap de setmana, després de més d’una vuitantena de funcions, l’obra abaixarà definitivament el teló.

Estem molt contents“, explica el periodista i escriptor Toni Orensanz, coautor del text amb Oriol Grau. “La idea era fer una obra de teatre popular, que fes riure a tothom amb un humor directe, irreverent i, fins i tot, amb un punt marrano. Des d’aquest punt de vista, objectiu aconseguit“, afegeix. Damunt de l’escenari, a partir d’una hipotètica reunió d’urgència del Club per lluitar contra unes filtracions de Wikileaks, se succeeixen les situacions més estrambòtiques, amb l’aparició de generals, científics, metges i, fins i tot, monges. Tot plegat, a ritme de musical, per augmentar el desconcert i la hilaritat.

Continua llegint

Tarragona, Avinyó i el millor teatre

Els qui, com Joan Negrié, han anat al Festival d’Avinyó, en parlen meravelles. I no és per menys! Durant tres setmanes de juliol s’hi celebren centenars d’espectacles teatrals concentrats en diferents espais històrics del barri vell de la ciutat francesa. Precisament aquest festival d’arts escèniques és el model en el qual s’inspira el Festival Internacional de Teatre de Tarragona (FITT), que del 26 al 30 de juny celebra la segona edició amb bones perspectives i la màxima il·lusió.

Avinyó és la referència i és una ciutat que té moltes similituds amb Tarragona. Amb el temps aspirem a poder fer un Avinyó 2 aquí“, explica l’actor Joan Negrié, director del FITT. Òbviament es tracta d’un objectiu a llarg termini, però Negrié i el seu equip ja han aconseguit que un equipament gestionat per ells, la Sala Trono, de només 50 capacitats, tingui prop de mig milers d’Amics i s’hagi consolidat com un espai de producció i representació de referència del sud de Catalunya.

Continua llegint