Un març replet de melodies que omplen els locals de la ciutat

Darrerament, la programació en l’escena musical de la ciutat ha anat en augment. Els programadors i agents culturals de Tarragona ho fan possible setmana rere setmana. Els locals i teatres de la ciutat aposten, també, per la música en viu i això es pot percebre en l’extensa cartellera musical d’aquest mes de març. La música i els espais d’oci tarragonins han creuat els seus camins i han decidit omplir tots els racons de la ciutat de diverses melodies amb estils ben eclèctics dins d’un mes de març carregat de concerts.

Nosaltres hem volgut fer un recull d’aquesta àmplia oferta musical amb una selecció de diverses propostes per a tots els gustos i que, durant tot aquest mes, prometen despertar-nos els sentits i destapar-nos l’oïda.

Continua llegint

Tarragona balla a ritme de swing

Potser us els heu trobat en algun racó de la ciutat. Són una quinzena de persones amb ganes de gresca i armats amb un equip de música. Quan menys t’ho esperes, premen el botó play i s’agrupen en parelles amb moviments enèrgics. No tenen cap tipus de permís, però no fan mal a ningú i quan se’n cansen agafen l’equip de música i se’n van. Si heu topat amb aquesta escena, felicitats! Heu presenciat un clandestí, l’acció de guerrilla favorita dels amants del lindy hop, un estil de ball que amb només un any ha arrelat amb força a Tarragona.

A finals de 2012 l’Elena Coll va fer-se càrrec, conjuntament amb altres dos socis, de la gestió de la Sala Zero de la ciutat. El nou equip directiu volia que l’espai anés més enllà del pub tradicional i va pensar a acollir altres activitats. L’Elena sabia que a Barcelona es vivia una febrada amb el lindy hop, un estil de ball per parelles amb música swing popularitzat als anys vint del segle passat a Nova York, i va provar d’importar-lo. Ràpidament van organitzar un clandestí amb gent vinguda de fora per cridar l’atenció, seguit d’una primera classe per als primers curiosos. Un any després, 119 alumnes ja han passat per alguns dels tres cursos de diferents nivells que hi ha actualment en funcionament.

Continua llegint

Espaldamaceta: “Necessitava fer un canvi”

José Juan González és mestre de primària a Vinyols i els Arcs però també és un enamorat de la música. Tant, que després de formar part de diferents grups el 2008 va engegar el seu projecte musical en solitari: Espaldamaceta. Durant cinc anys i quatre discs va sorprendre més enllà del panorama musical local amb una proposta gairebé minimalista, amb lletres íntimes i l’únic acompanyament d’una guitarra. El nou disc, Baile Masái, suposa una revolució en la seva carrera; amb el format de trio elèctric ha capgirat completament el seu so. Aquest dissabte tindrem l’oportunitat de comprovar-ho en directe a la Sala Zero.

Fins ara Espaldamaceta havia estat sempre sol i s’havia mostrat més aviat íntim. Ara vas acompanyat de baix i bateria i el nou disc ofereix un so més elèctric i contundent que mai. Què ha motivat aquest canvi?

Portava cinc anys i ara m’adono que necessitava fer-lo, però l’inici va ser accidental. Tot va començar assajant un dia amb un bateria i la cosa no va anar malament del tot i vam explorar-la més. Vam intentar reciclar les cançons antigues, però no m’hi sentia a gust. La diferència bàsica de tot plegat és que abans que no em deixava ajudar per gairebé ningú i ara ha entrat molta gent: el Carlos i Lluís al grup; l’Arnau com a productor, etc.

Continua llegint