Història, llegenda i gust per la ficció

Segurament el veureu en moltes de les “mogudes” culturals tarragonines i, si aneu als actes de Tarraco Viva, a la Setmana del Còmic o bé a presentacions de llibres sobre folklore, és més que probable que us el trobeu tant a platea com al cantó de l’escenari. D’altra banda, és fàcil que, si us moveu per les xarxes socials i l’entorn 3.0, hi topeu en un moment o altre… Ell és l’Emili Samper, o el @Nightwing80, un dels primers tinetaires i primers bloguers de Tarragona, filòleg, doctor i amant de les llegendes i dels imaginaris il·lustrats.

És jove, però fa molts anys que viu a La batcova i a ComiCat, on ens explica curiositats sobre superhoerois, personatges foscos, sèries i pel·lícules d’aventures i autors d’històries diverses. Us animem que seguiu les seves recomanacions, perquè, si una virtut té l’Emili (que en té més d’una), és que, quan una cosa comença, ell és allà per provar-la i afegir-s’hi: tant si apareix una novetat editorial, com si s’obre una nova xarxa social, l’Emili té el do d’assabentar-se’n i de ser-hi, a primera fila.

Continua llegint

La ciutat de la imatge

El Som fans de TGN arriba, una setmana més, molt carregat de fotografia. Amb la presència del Festival Internacional SCAN, fa dies que la ciutat s’ha omplert de bones i nombroses exposicions que es podran visitar fins al mes que ve, com la de “Fotografia i poesia visual” o la de “Talent Latent”. Ara bé, la imatge no només s’imposa en el nostre panorama cultural a través d’aquestes i moltes altres mostres, sinó també a partir de la pràctica que incentiven els centres cívics, veritables espais d’aprenentatge i de passió.

D’altra banda, les vostres recomanacions fetes amb #FandeTGN també repassen instants de jazz i swing, la setena edició de la Setmana del Còmic i el viatge del Tapís de Miró y Royo cap a Londres. Moltes gràcies per compartir el que sentiu amb la cultura!

Foto: Dolors Ayxendri sobre una imatge exposada a “Talent Latent” d’Anne Berry.
Continua llegint