Segurament el veureu en moltes de les “mogudes” culturals tarragonines i, si aneu als actes de Tarraco Viva, a la Setmana del Còmic o bé a presentacions de llibres sobre folklore, és més que probable que us el trobeu tant a platea com al cantó de l’escenari. D’altra banda, és fàcil que, si us moveu per les xarxes socials i l’entorn 3.0, hi topeu en un moment o altre… Ell és l’Emili Samper, o el @Nightwing80, un dels primers tinetaires i primers bloguers de Tarragona, filòleg, doctor i amant de les llegendes i dels imaginaris il·lustrats.

És jove, però fa molts anys que viu a La batcova i a ComiCat, on ens explica curiositats sobre superhoerois, personatges foscos, sèries i pel·lícules d’aventures i autors d’històries diverses. Us animem que seguiu les seves recomanacions, perquè, si una virtut té l’Emili (que en té més d’una), és que, quan una cosa comença, ell és allà per provar-la i afegir-s’hi: tant si apareix una novetat editorial, com si s’obre una nova xarxa social, l’Emili té el do d’assabentar-se’n i de ser-hi, a primera fila.

Per presentar-se avui a la #BlogosferaTGN i després de respondre la pregunta sobre l’objecte que s’enduria a una illa deserta, ha triat un llibre molt estimat, elaborat per ell mateix:

L’objecte cultural que m’emportaria fora de Tarragona (o a una illa deserta) és el llibre Llegendes de Tarragona. Ho faria per a recordar els espais llegendaris de la ciutat (ja se sap que trobem a faltar el que ja no tenim!) i per a difondre també aquest mateix llegat, ja fos a l’illa deserta (hauria de buscar amb qui, és clar!) o en qualsevol altre lloc. Seria com si m’emportés un bocí de la nostra ciutat. En el llibre s’uneixen dues de les meves passions: les llegendes (i l’estudi del nostre folklore) i Tarragona al llarg del temps, des de la seva mítica fundació a les històries extraordinàries més actuals, passant pel llegat romà, medieval i modernista.

Dins de la ruta que setmana rere setmana estem traçant amb els bloguers de Tarragona, l’Emili ha puntejat 3 espais en què, com al seu llibre, història i llegenda també conflueixen. Són llocs relacionats amb la seva passió pel còmic, d’una banda, i, d’una altra, amb la seva passió pel llegat romà: una botiga que convida a la conversa, un centre que cada any acull coneixement al voltant d’aquesta manifestació artística i una “pedra” que trobem al bell mig del carrer i que ja llegien els habitants de Tàrraco fa dos mil anys. Sabeu de quins espais parlem? Visiteu el seu blog i ho descobrireu!

> Consulteu el mapa de la #BlogosferaTGN aquí.
Visiteu l’entrada aquí.

Text: Rosa Comes
Imatges: Laia Marín – Tarragona Cultura i Emili Samper

Foto: Emili Samper

Els bloguers que fins ara han passat per la #BlogosferaTGN han estat:

> Laia Díaz: Històries d’una càmera
> Azahara Palomares: Varmt Igen
> David Oliete
> Rosa Casas: El bloc de la Jaka
> María Sagredo: Tarragona IN
Cultius Culturals
> Emilio Barruz
> Explay.es
> Hola Tarragona
> Carles Marquès: Escenaris de terra
> Adrià Borràs
Antoni Coll
Màrius Domingo: Altacapa
> Rafael López-Monné: Vistes
> Gatekeeper
> 
Cinta S. Bellmunt
> Carles Llop: La bola infinita
> Mercè Samper: El meu raconet